Meram Belediyesi'nden "Hediyem Kitap Olsun" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Meram Belediyesi'nden "Hediyem Kitap Olsun" Kampanyası

Meram Belediyesi\'nden "Hediyem Kitap Olsun" Kampanyası

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve maddi imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle kitap ihtiyacını karşılamakta zorlanan çocuk ve gençlere destek sağlamak amacıyla "Hediyem Kitap Olsun" adlı kampanya başlattı.

25.02.2014 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve maddi imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle kitap ihtiyacını karşılamakta zorlanan çocuk ve gençlere destek sağlamak amacıyla "Hediyem Kitap Olsun" adlı kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında Meram Belediyesi hizmet binası girişine kurulan seyyar kütüphanede toplanacak kitaplar Mardin'in Nusaybin ilçesine gönderilecek. Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki ortaokul öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için Türkiye'nin farklı şehirlerinden kitap talebinde bulundu. Bunun üzerine Meram Belediyesi, "Hediyem Kitap Olsun" kampanyasına destek olmak maksadıyla belediye binası girişine seyyar kütüphane kurdu. Burada toplanan kitaplar kısa bir süre içinde Nusaybin'e gönderilecek. Bu kitaplar belirlenen okulların öğrencilerine hediye edilecek ve proje dahilindeki okulların öğrencilerinin katılımıyla bir kompozisyon yarışması tertiplenecek. 25 Nisan 2014 tarihinde düzenlenecek Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası etkinliklerinde yapılacak olan kompozisyon yarışması sonunda dereceye giren öğrencilere plaketle birlikte çeşitli hediyeler verilecek.

Ayrıca kütüphanesi olmayan Kaymakam Bülent Pekdemir Ortaokulu'na bu proje ile bir kütüphane kazandırılması hedefleniyor.

Meram Belediyesi, geçtiğimiz yıl içerisinde Mardin Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalamış ve Mardin'e güzel bir park kazandırmıştı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram Belediyesi'nden 'Hediyem Kitap Olsun' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement