Meram'da Gıda Organize Sanayi Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Meram'da Gıda Organize Sanayi Kuruluyor

Meram\'da Gıda Organize Sanayi Kuruluyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, ilçedeki iş gücü potansiyelinin çalışma hayatına kazandırılması ve yerel ekonominin güçlendirilmesi için Meram’da gıda üzerine ihtisaslaşmış bir organize sanayi bölgesi kurulmasıyla ilgili gerekli planlamaları yaptıklarını söyledi.

16.12.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, ilçedeki iş gücü potansiyelinin çalışma hayatına kazandırılması ve yerel ekonominin güçlendirilmesi için Meram'da gıda üzerine ihtisaslaşmış bir organize sanayi bölgesi kurulmasıyla ilgili gerekli planlamaları yaptıklarını söyledi.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra Meram'ın temel sorunlarına neşter vurmak üzere imar planlarında yoğun bir revizyon çalışması yaptıklarına dikkat çeken Başkan Toru, "Toplam 43 milyon metrekarelik bir alanda, Meram'ın yaklaşık yüzde 40'ında imar planlaması yaptık. Tabii ki bizim açımızdan bu yeterli değildi. Çünkü Meram'ın mevcut potansiyeli ve dinamiklerini ortaya çıkaracak yeni çalışmaların yapılması gerekiyordu. İlçemizde yoğun bir iş gücümüz var. Bu iş gücümüz ağırlıklı olarak Meram'ın güney mahallelerinde ikamet ediyor. Biz bu potansiyelin Meram'ın çalışma hayatına kazandırılması ve yerel ekonominin güçlendirilmesiyle alakalı olarak bölgemize gıda sanayinin kazandırılması için bir takım çalışmalar yaptık. Konya'daki sivil toplum kuruluşları, odalar, sanayiciler, siyasiler ve bürokratlarla bir araya gelerek bununla ilgili bir konsorsiyum oluşturduk. Karaman Yolu ile Kaşınhanı bölgesi arasında kalan ve imarda mera arazisi vasfındaki toplam 7 milyon metrekarelik alanda gıda üzerine ihtisaslaşmış bir organize sanayi bölgesi kurulmasıyla ilgili Konya'da şu anda yapılan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni nazım imar planlarında bir planlama yapıldı. Bununla ilgili bir öngörü var" dedi.

SANAYİ SİTESİ KURULMALI

Yine aynı bölgede sanayi gelişimini desteklemek üzere bir küçük sanayi sitesinin kurulmasıyla ilgili planlamaları da yaptıklarını kaydeden Başkan Toru, "İlçemizdeki iş gücünün kuzeye doğru hareketiyle hem ekonomik açıdan bir kayıp yaşanıyor hem de şehrimizin ulaşımı açısından olumsuz bir yük oluşuyor. Biz bu bölgenin tarımsal ve hayvancılık potansiyelinin yüksek olması ve Akdeniz Bölgesi'nden gelen ürünlerin şehrimize buradan giriş yapması nedeniyle sanayileşme noktasında ciddi adımlar attık ve planlamalarını yaptık. Önümüzdeki günlerde Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, sanayicilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve Oda temsilcilerimizle bir araya gelerek son noktayı da koymuş olacağız. Bunun Meram için ciddi bir gelişim hamlesi olacağına inanıyorum. Tabii ki bu uzun soluklu bir süreçtir. Ama önemli olan planlamayı yapmak, adım atmak ve sonrasında bunun hayata geçmesi için eylem planlarını hazırlamaktır. Şu anda biz planlamayla birlikte eylem planını da hazırlıyoruz. İlçemizin gerek sanayileşmesi ve gerekse yerel ticaret ve turizm anlamında kalkınması için çalışmalarımız ve planlamalarımız devam ediyor. Daha güzel bir Meram ve daha güzel bir gelecek için ekibimizle birlikte seferber olduk" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram'da Gıda Organize Sanayi Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement