Meram'da Girişimci Kadınlara Kooparatif Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Meram'da Girişimci Kadınlara Kooparatif Kuruldu

Meram Belediyesi, kadınların ekonomik alanda daha aktif olmaları için "Bacıyan-ı Meram" adlı kadın girişimcilik kooperatifi kurdu.

01.03.2015 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meram Belediyesi, kadınların ekonomik alanda daha aktif olmaları için "Bacıyan-ı Meram" adlı kadın girişimcilik kooperatifi kurdu.

Belediye Başkanı Fatma Toru, gazetecilere yaptığı açıklamada, ahilik teşkilatından esinlenerek kurdukları kooperatife kayıtların 2-13 Mart tarihlerinde yapılacağını söyledi.

Kooperatifi kadınlara yönelik kurduklarını ifade eden Toru, şunları kaydetti:

"30 Mart seçimleri öncesinde yaptığımız ziyaretlerde alt ve orta gelir grubundaki hanımlarımız, aile ekonomisine katkıda bulunabilmek amacıyla bizden proje desteği istemişlerdi. Biz de seçimlerden sonra bu konuda bir çalışma yaptık ve Konya'daki ilk kadın girişimci kooperatifini kurmuş olduk. Kooperatifimizin amacı; kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlamaları. Girişimcilik kabiliyetinin artırılması ve ekonomide bir aktör olarak yer almalarının sağlanması için kooperatif çatısı altında örgütlenmeleri yönünde çalışmalarda bulunmaktır. Hızla kalkınan ülkemizde dezavantajlı grup olan ev hanımlarını istihdama ve ekonomiye katmak için Meramlı kadınlarımızın sosyal kültürel ve ekonomik tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak projeler üretmek temel amacımızdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meram'da Girişimci Kadınlara Kooparatif Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement