Meram'da Kütüphane Açılışı ve Şivlilik Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Meram'da Kütüphane Açılışı ve Şivlilik Coşkusu

Meram\'da Kütüphane Açılışı ve Şivlilik Coşkusu

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Gödene Mahallesi’nde yaptırılan kütüphane, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

23.04.2015 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Gödene Mahallesi'nde yaptırılan kütüphane, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılıştan sonra protokol üyeleri tarafından çocuklara şivlilik ikram edildi.

Gödene Mahallesi'ndeki kütüphane açılış programı ve şivlilik etkinliğine Konya Valisi Muammer Erol, Meram Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Konya Milletvekili Adayları Hüsnüye Erdoğan ve Rüveyda Gülseren Kozak Işık, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, AK Parti İl ve Meram İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Azerbaycan ve Türkmenistan'dan gelen heyet ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"KÜTÜPHANELER HAYATIN MERKEZİNDE OLMALI"

UNESCO tarafından ilan edilen Dünya Kitap Günü nedeniyle bu açılışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Kütüphanemizin açılış programına; paylaşmanın, dayanışmanın, sevginin, saygının, ihsanın, ikramın, kucaklaşmanın ve kabullenmenin göstergesi olan şivlilik etkinliğimizi de dahil ettik. Bilgi toplumuna giden yolda nadide birer mücevher olan yavrularımızı özenle yetiştirmeliyiz. Bilgi gereksinimini karşılama amacıyla hizmet veren kütüphaneler, bireylerin eğitiminde ve eğitim sonrasında bilgilerini güncellemelerinde yardımcı kuruluşlar olarak ön plana çıkmaktadır. Gerek Selçuklu gerekse Osmanlı döneminde kurulan kütüphanelere göz atılırsa bu konuda ne kadar zengin bir geçmişimiz olduğu aşikardır. Kütüphaneler, kitapların ödünç olarak verildiği yerler değil aynı zamanda çeşitli etkinliklerin yoğunlaştığı, yaşam koşullarına uygun olarak tasarlanmış ve donatılmış toplum eğitim merkezleri biçiminde olmalıdır" dedi.

"MERAM'DAKİ İLK KÜTÜPHANE"

Gödene Mahallesi'nde yaptıkları hizmet ve yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Toru, "Bugün burada ilçemizdeki ilk kütüphaneyi hizmete açıyoruz. Kütüphanemizi, toplum eğitim merkezi olacak biçimde donattık. Bu amaçla kütüphanemizi; okuma birimi, etkinlik birimi, bilgisayar ve internet birimi ve ders çalışma birimi olarak düzenledik. Kütüphanemizi, evinde ve okulunda çalışma imkanı olmayan, yeterli materyali olmayan, bilgisayar veya interneti olmayan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri öncelikli olmak üzere tüm vatandaşların hizmetine sunuyoruz. Kütüphanemize gereken önemin verilmesini ve aktif olarak kullanılmasını arzu ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

"KÜTÜPHANELER İŞLEVSEL OLARAK KULLANILMALI"

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Rüveyda Gülseren Kozak Işık ise, "Kütüphaneler, hayatımızın en önemli noktalarından biri olmalı. Kütüphanelerin işlevsel olarak kullanılması gerekiyor. Bu anlamda yapılan bu hizmet çok önemli. Kütüphanelerin mahallelere yaygınlaştırılması önem taşımaktadır. Başkanımızı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Gödene Kütüphanesi, dualarla hizmete açıldı.

Vali Muammer Erol ve diğer protokol üyeleri, kütüphaneyi gezdikten sonra çocuklara şivlilik ikram etti.

Şivlilik etkinliğine TOKİ Konutları'nda ikamet eden çocuklar yoğun ilgi gösterdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram'da Kütüphane Açılışı ve Şivlilik Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement