Meram'da "Türkü Gecesi" - Son Dakika
Yerel

Meram'da "Türkü Gecesi"

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Konya türküleri seslendirildi.

18.01.2015 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meram Belediyesi'nin "Meram Aşkına Kültür, Sanat, Yaşam" etkinleri kapsamında Konya türküleri seslendirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, devam eden kültür etkinlikleri çerçevesinde Konevi Kültür Merkezi'nde, Konya Kültür ve Halk Oyunları Derneği Topluluğu tarafından Konya Halk Türküleri Konseri icra edildi.

Konserin ilk bölümü 'Çuhacıoğlu Peşrevi' ile başladı. Bu bölümde 'Menteşeli',  'Kahpe Felek Değirmenin Döndü mü?', 'Yel Eser Kum Savrulur' ve 'Saffet Efendi' adlı eserler seslendirildi.

'Konya Methiyesi' ile başlayan ikinci bölümde 'Necip Oğlan', 'Tosun At' ve 'Memberi' icra edilirken üçüncü bölümde ise 'Bülbül', 'Aksinne', 'Limo', 'Çubuk Telden Bağlamam' ve 'Süpürgesi Yoncadan' adlı eserler okundu.

'Cemile', 'Evlerinin Önü Nane Maydanoz', 'Gül Gibi Belleniyor' ve 'Elmaların Yongası' adlı eserlerin icra edildiği dördüncü bölümden sonra ise halk oyunları eşliğinde 'Kozan Dağı', 'Kesik İnce Çayır', 'Aslan Mustafam' ve 'Kabak' adlı eserlerin yer aldığı beşinci bölümle konser sona erdi.

Konsere, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, sanatçı Ahmet Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meram'da 'Türkü Gecesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement