Meram'da Yapılar Fidanlarla Yükseliyor - Son Dakika
Yerel

Meram'da Yapılar Fidanlarla Yükseliyor

Meram\'da Yapılar Fidanlarla Yükseliyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren “Yeni Bir Yuva Yeni Bir Fidan” sloganıyla uygulamaya konulan proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık bin adet fidan dikimi yapıldı.

13.04.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren "Yeni Bir Yuva Yeni Bir Fidan" sloganıyla uygulamaya konulan proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık bin adet fidan dikimi yapıldı.

Konya'nın akciğeri olan Meram'da yeşil dokuyu koruma ve güçlendirme adına çalışmaların sürdüğünü belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Farklı kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak on binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Fidan dikim çalışmalarının yanı sıra 'Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan' kampanyası kapsamında yeni evlere ruhsat verilirken ağaç dikme zorunluluğu getirdik. Yılbaşından itibaren yeni yapılan inşaatlarda şu ana kadar bin adet fidan dikildi" dedi.

"AĞAÇ DİKİMİNİ ÖZENDİRMİŞ OLACAĞIZ"

2015 Ocak ayı meclis toplantısında aldıkları karar çerçevesinde 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Yapı Kullanma İzin Belgesi başvurularında projeler incelenirken her bağımsız bölüme bir ağaç olacak şekilde, ticari alanlarda ise brüt her 100 metrekareye bir, sonraki her 100 metrekare için de birer fidan olacak şekilde projede gösterilmiş olma şartı getirildiğini kaydeden Başkan Toru, "Bu şekilde ağaç dikimini özendirmiş olacağız. Yapı Kullanma İzin Belgesi'nde ya da projesinde ağaçlandırma imkanı olmayan vatandaşlarımız, belediyemizin belirlediği komisyon karşılığında ve belirlediğimiz alanda fidanlarını dikebilecekler. Bu sayede Meram'ın yeşil dokusu daha da artmış olacak" diye konuştu.

"YAPILAŞIRKEN SADECE BETONLAŞMA OLMASIN"

Meram'da şu ana kadar 50 milyon metrekarelik alanda imar düzenlemesi yaptıklarını hatırlatan Başkan Toru, "Bu alan 10 yıllık zaman diliminde yapılaşırken, sadece betonlaşma olmasın istiyoruz. Bu alandaki yapılaşmada her bağımsız bölüme birer ağaç olacak şekilde ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte Meram'da hem konutlarımız ve sosyal tesislerimiz yükselecek hem de yeşil dokumuz daha da güçlenmiş olacak" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram'da Yapılar Fidanlarla Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement