Meram Tıp'ta Kanguru Bakımı ve Anne Sütü ile Beslenme Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Meram Tıp'ta Kanguru Bakımı ve Anne Sütü ile Beslenme Eğitimi

Meram Tıp\'ta Kanguru Bakımı ve Anne Sütü ile Beslenme Eğitimi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalının ev sahipliğinde “Yenidoğan Bebeklerde Kanguru Bakımı ve Anne Sütü ile Beslenme Eğitim” kursu gerçekleştirildi.

11.08.2015 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalının ev sahipliğinde "Yenidoğan Bebeklerde Kanguru Bakımı ve Anne Sütü ile Beslenme Eğitim" kursu gerçekleştirildi.

Meram Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı ve Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü işbirliği ile gerçekleştirilen "Yenidoğan Bebeklerde Kanguru Bakımı ve Anne Sütü ile Beslenme Eğitim" kursu bir otelde gerçekleştirildi.

Meram Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalının ev sahipliğinde gerçekleşen kursa Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalından Prof. Dr. Mehmet Yalaz, Yüksek Hemşire Nalan Yalçın ve Hemşire Nadire Karabulut ile Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümünden Doç. Dr. Rabia Ekti Genç ve Arş. Gör. Emine Serap Sarıcan katıldı.

Konya'daki üniversite, özel ve kamu hastanelerinde çalışan Yenidoğan Yoğun Bakım hemşirelerinin katıldığı kurs bu yöntemin Konya'da profesyonel anlamda başlaması açısından önemli bir faaliyet olarak değerlendirildi. Kanguruların erken doğan bebeklerini keselerinde taşıyarak, emzirerek büyütmelerinden esinlenen yöntem erken doğan prematüre bebeklerin yoğun bakımdaki tedavileri sırasında ve evde bakımlarında çok ciddi yararlar sağlıyor. Bebekler bu yöntemle yoğun bakım sürecini daha kolay atlatıyorlar, daha kolay anne sütü alabiliyorlar. Anne için bebeklerin evde bakımı da çok daha kolay oluyor. Anne bebek bağlanması çok daha çabuk ve güçlü gerçekleşiyor. Bu bebekler yaşamlarının ileri dönemlerinde de daha sağlıklı gelişim gösteriyorlar. Konuşmacılar bu yöntemi uygulamanın çok güç olmadığını, ancak kararlılık gerektirdiği ifade edildi. Kursiyerler kurs sırasında yöntemin uygulanışını maket bebekler üzerinde pratiğini yapma fırsatı buldular. Kurs katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

Meram Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, Haziran ayında düzenledikleri "Gelişimsel Pediatri" kursundan sonra, bu kursun prematüre bebekler için modern bir kavram olan bireyselleştirilmiş bakım için güzel sonuçlar ortaya çıkaracağını belirtti. Bebek ölümlerinin önemli oranda azalması sonrası 'Kaliteli Yaşam'ın öne çıktığını, kanguru bakımın bu anlamda çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram Tıp'ta Kanguru Bakımı ve Anne Sütü ile Beslenme Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement