Mercan Erzincan'dan Türkü Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Mercan Erzincan'dan Türkü Ziyafeti

Küçükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen programda Mercan Erzincan, bağlamadaki performansı ve türkülere getirdiği yorumla kulakların pasını silerken, sohbetiyle de katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.bu ay Türk halk müziğinin...

26.04.2013 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen programda Mercan Erzincan, bağlamadaki performansı ve türkülere getirdiği yorumla kulakların pasını silerken, sohbetiyle de katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Küçükçekmeceli türkü severlerin buluşma noktası olan ve Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde her ay gerçekleştirilen "Başak İkiz'le Anadolu'ya Güzelleme" programı,

bu ay Türk halk müziğinin başarılı sesi Mercan Erzincan'ı ağırladı.

Programda Erzincan, bağlamadaki performansı ve türkülere getirdiği yorumla kulaklarını pasını silerken, sohbetiyle de katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

"MÜZİKSİZ BİR YAŞAM DÜŞÜNEMİYORUM"

Mercan Erzincan, "Ailem beni müziğin içinde yoğurdu. Müzik sadece eğlenmek için var olan bir şey değil. Aslında hayatımız ritim. Melodiler içinde yaşıyoruz. Müziksiz bir yaşam düşünemiyorum" dedi. Müziğin yaşamının bir parçası olduğunu ifade eden Erzincan, son albümü "Seyir" ile ilgili de katılımcılara bilgi verdi.

"MÜZİĞE EŞİMLE BAŞLAMADIM"

Halk müziğini yorumlamadaki başarısıyla adından söz ettiren sanatçı, insanların ön yargılarına aldırış etmediğini ifade ederek, "Bazı insanlar eşim Erdal Erzincan vasıtasıyla müziğe başlamışım gibi yorumlar yapıyor. Eşimle aynı okul ve sınıftaydık. Yolumuz hep birlikteydi. Bu anlamda insanların düşündüklerini önemsemiyorum. Ben işimi çok seviyorum. Yaptığım işi beğenen ve beğenmeyen herkese saygı duyuyorum. Olumsuz eleştirilere de hemen demoralize olmuyorum. Neyle mutlu oluyorsam onun peşine düşüp, gerçekleştiriyorum. Bu anlamda en büyük desteği ailemden alıyorum" diye konuştu.

"BAĞLAMA İLE GÖNÜL TELLERİNİ TİTRETTİ"

Bağlamadaki performansıyla da çok beğenilen ve uzun süre alkışlanan Mercan Erzincan, programda Elazığ, Diyarbakır, Sivas ve Kayseri yöresine ait türküler ve uzun havalar okudu. Erzincan'a sahnede kavalda kardeşi Ufuk Şimşek gitar da ise Can Tekin Alp eşlik etti.

Moderatör Başak İkiz'in sorularını yanıtlayan sanatçı, müzikal çalışmalarını anlatarak "Dünyaya aynı çizgiden bakan 3 kadın arkadaşla bir proje hazırlığındayız. Şimdiye dek yalnızca erkekler tarafından seslendirilen hoyratları bizler seslendireceğiz" diyerek yeni bir projenin müjdesini verdi.

Mercan Erzincan program sonunda son albümü "Seyir" i sevenleri için imzaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mercan Erzincan'dan Türkü Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement