Mercedes-Benz Türk, Türkiye'de 200.000'Inci Kamyonunu Üretti - Son Dakika
Otomobil

Mercedes-Benz Türk, Türkiye'de 200.000'Inci Kamyonunu Üretti

Mercedes-Benz Türk, Türkiye\'de 200.000\'Inci Kamyonunu Üretti

2014 sonu itibari ile yaklaşık 320 milyon Euro'luk yatırımın tamamlanacağı Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası'nda üretilen 200.000'inci kamyon banttan indi.

03.12.2014 11:21  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mercedes-Benz Türk, 1986 yılında kurulan Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 200.000'inci kamyonunu üretti. Bu önemli gelişme, Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası'nda kamyon ve otobüs bölümlerinden sorumlu Daimler Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Wolfgang Bernhard, Mercedes-Benz Kamyon Başkanı Stefan Buchner, Wörth Fabrikası ve Mercedes-Benz Kamyon Global Üretim Müdürü Gerald Jank, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Teknik Direktör ve Fabrika Müdürü Klaus Pfeifer ve çalışanların katılımlarıyla kutlandı.
Mercedes-Benz Türk'ün 2014 sonu itibari ile yaklaşık 320 milyon Euro yatırımı tamamlayacağı Aksaray Kamyon Fabrikası, son 12 yıldır Türkiye kamyon sektöründe pazar lideri olarak üretime devam ediyor. Almanya ile aynı standart ve kalitede üretim yapan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, Türkiye pazarı dışında 70 ülkeye de kamyon ihraç ediyor.

Yıllık üretim kapasitesi 17.500 adede yükseldi

Kurulduğu günden bu yana toplam 200.000 adet kamyon üretilen Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray Kamyon Fabrikası'nda, 2013 yılında yeni bir üretim holü inşa edilerek, toplam araç montaj alanı 7.705 m2'den 17.250 m2'ye çıkarıldı. Bu yeni yatırımla birlikte Mercedes-Benz Türk, kamyon üretim kapasitesini yılda 17.500 adede çıkararak, hem Türkiye için rekor bir üretim seviyesine ulaştı hem de ihracat pazarlarındaki gücünü artırdı.

Brazilya ve Almanya'dan sonra Mercedes-Benz Kamyon Grubunun faaliyet gösterdiği en büyük üçüncü pazar konumunda olan Türkiye'de 2013 yılında yaklaşık 17.000 adetlik Mercedes-Benz kamyon satışı gerçekleşti. Mercedes-Benz Kamyon Başkanı Stefan Buchner: "Aksaray Fabrikası, Mercedes-Benz kamyon üretim ağının taşıyıcı sütunlarından biridir. Bugünkü birlikteliğimiz de bunun bir göstergesidir. 200.000 kamyon, 200.000 kere en üst düzeyde Mercedes-Benz kalitesini ve ekibimizin yüksek motivasyonunu yansıtıyor. Bu gayret ve destek ile Aksaray'ın başarı hikayesini sürdüreceğimizden eminim."

Genes: "Aksaray Fabrikası, Daimler AG'nin üretim üslerinden biri"

Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikası'nın dünyanın en modern tesislerinden biri olduğunu ve Almanya'daki kamyon fabrikası ile aynı kalitede araç ürettiklerini belirten Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Türkiye'de 200.000'inci kamyonu üretmekten dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti.
Aksaray Kamyon Fabrikası'nın Türkiye ekonomisi için sağladığı katma değerin yanı sıra Daimler üretim ağı içinde de çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Genes, sözlerine şöyle devam etti: "Kurulduğundan bu senenin sonuna kadar yaklaşık 320 milyon Euro yatırım yaptığımız Aksaray'daki kamyon fabrikamızda ürettiğimiz kamyonları, 2001 yılından beri Avrupa ülkelerine de ihraç ediyoruz. 2013 sonu itibariyle toplam 70 ülkeye yaptığımız kamyon ihracatı 30.000 adedi aştı. Artık Türkiye, Daimler AG'nin üretim üslerinden biri olmuş durumda. Mercedes-Benz Türk olarak yaptığımız yatırımların yanı sıra bu başarımızın asıl mimarları, herbiri işinde uzman, büyük emek ve istekle işlerini yapan çalışma arkadaşlarımızdır. Bugün sadece Aksaray'daki fabrikamızda yaklaşık 1.700 kişiye istihdam sağlıyoruz. Mercedes-Benz Türk adına, tüm çalışma arkadaşlarıma bu kıymetli katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler de onların kişisel gelişimlerine ve mesleki eğitimlerine çok önem veriyoruz, geniş kapsamlı eğitim olanakları sunmaya devam ediyoruz. Ayrıca mesleki eğitim alan gençlerimize de fabrikamızda hem staj hem iş imkânı sağlayarak yeni bir istihdam alanı yaratıyoruz. Bizimle çalışan yan sanayicilerimiz artık ürünlerin ve ürün kalitesinin eşitlenmesiyle Almanya'daki kamyon fabrikalarına parça ihraç etme imkânına kavuştular. Mercedes-Benz Türk olarak, Aksaray Kamyon Fabrikamız ile kendi çalışanlarımız ve şirketimiz adına büyük başarılar kazanmanın yanı sıra Türkiye için de böyle bir ekosistem yaratmış olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz."

Çevre koruma önlemleri ile örnek tesis

Toplam 560.000 m2'lik bir arazi üzerinde 107.000 m2 kapalı alana sahip Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası'nda üretilen araçlarda paslanmaya karşı etkin bir koruma sağlayan katoforez astar boya tesisi, modern kaynak robotları, en güncel cihazlarla donatılmış malzeme ve ölçüm laboratuarları gibi birimlerle en üst düzeyde ürün kalitesi güvence altına alınıyor. Çevre korumaya yönelik geniş kapsamlı önlemleriyle örnek olan ve 2003 yılında ISO çevre sertifikasını alan fabrika 2.000 m2' lik bir alanda 3 modern atölye ve 3 laboratuarı da kapsayan eğitim merkezi de otomotiv üretimi konusunda teorik ve pratik eğitimler sunuyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Otomobil Mercedes-Benz Türk, Türkiye'de 200.000'Inci Kamyonunu Üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir
    23:09 TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir

    TOFAŞ firmasının Türkiye'de Jeep üretimine başlayabileceği ortaya çıktı. Yeni Jeep CEO'su Antonio Filosa'nın maliyetleri düşürmek adına üretimi başka ülkelere kaydırmayı planladığı ve Türkiye'nin seçenekler arasında olduğu biliniyor. Markanın 2030 hedefi ise global satışlarını 2 katına çıkarmak. TOFAŞ ile uzun süreli bir iş birliği ihtimali konuşuluyor.

  • Büyükçekmece'de Otomobil Gölde Uçtu, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Büyükçekmece'de Otomobil Gölde Uçtu, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Büyükçekmece'de seyir halindeki bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu göle uçtu. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen ekipler, gölde ve araçta başka birinin olup olmadığını kontrol etmek için arama çalışması yaptı. Polis ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kanala düştü ve sürücü olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşar Konur (79) idaresindeki otomobil, yoldan çıkarak önce durağa çarptı ve ardından kanala düştü. Olay yerine sağlık, trafik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • Samsun'da Otomobil Çarpışması: 8 Yaralı
    20:53 Samsun'da Otomobil Çarpışması: 8 Yaralı

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Dursun Kuru idaresindeki bir otomobil ile Nihat Emeç'in kullandığı başka bir otomobil çarpıştı. Kazada, sürücülerin yanı sıra araçlardaki 6 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Vezirköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı
    20:43 Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı

    Sivas'ta meydana gelen trafik kazasında, Ş.T.B. yönetimindeki bir otomobil park halindeki araca çarptıktan sonra devrildi. Kazada yaralanan sürücü, ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Park halindeki araca çarpan otomobil ters döndü
    20:25 Park halindeki araca çarpan otomobil ters döndü

    Sivas'ta seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, önce park halindeki otomobile çarptı, daha sonra da takla attı. Kaza sonucunda sürücü hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumu iyi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Samsun'da trafik kazası: 8 kişi yaralandı
    20:20 Samsun'da trafik kazası: 8 kişi yaralandı

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobilin çarpışması sonucu 8 kişi yaralandı. Kazanın nedeni hatalı sollama olarak belirlendi. Yaralılar, ambulanslarla Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Kontrolden çıkan otomobil Büyükçekmece Gölü'ne düştü: 1 yaralı
    20:11 Kontrolden çıkan otomobil Büyükçekmece Gölü'ne düştü: 1 yaralı

    İstanbul Büyükçekmece'de seyir halinde olan otomobil, kontrolden çıkarak göle düştü. Sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde AFAD, itfaiye ve polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Aracın içinde başka biri olma ihtimali üzerine arama çalışmaları devam ediyor.

  • İstanbul Büyükçekmece'de Otomobil Göle Düştü: Sürücü Yaralandı
    19:48 İstanbul Büyükçekmece'de Otomobil Göle Düştü: Sürücü Yaralandı

    İstanbul Büyükçekmece'de seyir halinde olan bir otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarındaki göle düştü. Kazada sürücü yaralandı ve olay yerinde AFAD, itfaiye ve polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı ve araçta başka biri olma ihtimali üzerine arama çalışmaları devam ediyor.

  • Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı
    19:44 Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı

    Sivas'ın kent merkezinde meydana gelen kazada, bir otomobil önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement