Merhamet ve Adalet" İçin 20'ye Yakın Ülkeden 520 Film Başvurusu - Son Dakika
Güncel

Merhamet ve Adalet" İçin 20'ye Yakın Ülkeden 520 Film Başvurusu

Merhamet ve Adalet" İçin 20\'ye Yakın Ülkeden 520 Film Başvurusu

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Merhamet ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması’na 20’ye yakın ülkeden 520 başvurusu gerçekleşti.

15.04.2016 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Merhamet ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması'na 20'ye yakın ülkeden 520 başvurusu gerçekleşti.

Çekmeköy Belediyesi tarafından organize edilen ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Merhamet ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması'na başvurular sona erdi. Yarışma Sekretaryasından alınan bilgiye göre yarışmaya 20'ye yakın ülkeden 520 başvurusu gerçekleşti.

"İki yüzü aşan bir katılım ümit ediyorduk ama bu kadar ilgi olacağını düşünmemiştik" diyen Yarışma Başkanı Yönetmen Faysal Soysal, "Yarışmaya gösterilen ilgi bizleri şaşırttı ve memnun etti. Hem sanat adına hem de merhamet ve adalet adına sevindik" şeklinde konuştu.

Soysal'ın verdiği bilgiye göre yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra İtalya, ABD, İran, Bosna-Hersek, Bangladeş, Kosova, Ürdün, İngiltere, Mısır, Filistin, Belçika, Lübnan, Azerbaycan Güney Kore gibi 20'ye yakın ülkeden katılım gösterildi. İranlı yönetmen Majid Majidi'nin jüri başkanlığını yaptığı yarışmanın jüri kurulu şu isimlerden oluşuyor: Faysal Soysal (Türkiye), Osman Sınav (Türkiye), Hasanali Yıldırım (Türkiye), Mehmet Özgür (Türkiye), Sahin Sisic (Bosna), Rashid Masharawi (Filistin)

ÖDÜL TÖRENİ 8 MAYIS'TA

Merhamet ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışmasının ödül töreni 8 Mayıs 2016'da İstanbul Zorlu PSM'de gerçekleştirilecek. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ödül törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını söyledi. Cumhurbaşkanlığının yanı sıra Kültür Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen yarışmada toplam 20 esere 99 bin TL ödül verilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Merhamet ve Adalet' İçin 20'ye Yakın Ülkeden 520 Film Başvurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement