Meriç Nehri Kumlarına Alıcı Çıktı - Son Dakika
Yerel

Meriç Nehri Kumlarına Alıcı Çıktı

Meriç Nehri Kumlarına Alıcı Çıktı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'nin en önemli akarsularından biri olan Meriç Nehri yatağında biriken kumlar için inşaat firması ile görüşüldüğünü söyledi.

16.07.2014 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'nin en önemli akarsularından biri olan Meriç Nehri yatağında biriken kumlar için inşaat firması ile görüşmelerin sürdürüldüğünü açıklandı.

Yaz aylarında debisi çekilen ve adacıklar oluşan nehirde kumun satılacağına dikkat çeken Vali Şahin, kısa bir süre içinde de müjdeli haberi verdi. Vali Şahin, nehirde kum kapasitesinin çok olduğunu ifade ederek, "Bizden ne kadar kum talep ederlerse o kadar kum vereceğiz" dedi.

Meriç Nehrinde biriken kumlara 2 yıl sonra İstanbul'dan bir inşaat firmasının alıcı çıktığını belirten Vali Şahin, "Kış ayında yaşanan taşkınlara önlem için nehri derinleştirmemiz lazım. Nehir derinleşmeyince kış ayında yağan yağmurlar sonrasında su taşkınları meydana geliyor. 8 metre derinliği olan nehir temizlenmeyince kumlar birikiyor. Biriken kumun temizlenmesinde yarar var. Biz cüzi bir fiyata da olsa kumu vererek boşaltılmasından yanayız. Tam 2 yıldır kuma alıcı çıkmadı. Şu an İstanbul'dan bir inşaat firması kuma alıcı oldu. Biz de sonuna kadar bu firmamıza yardımcı olacağız. Ne kadar kum istese vereceğiz" ifadelerini kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meriç Nehri Kumlarına Alıcı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement