Meriç Nehri'nde Kano Keyfi - Son Dakika
Güncel

Meriç Nehri'nde Kano Keyfi

Meriç Nehri\'nde Kano Keyfi

Edirne'de su taşkınlarıyla gündeme gelen Meriç Nehri'nde, Türk ve Bulgar sporcular Arda Nehri ile buluştuğu noktadan başlayarak yaklaşık 7 kilometrelik parkuru tamamlayıp kano keyfi yaptı.

18.04.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de su taşkınlarıyla gündeme gelen Meriç Nehri'nde, Türk ve Bulgar sporcular Arda Nehri ile buluştuğu noktadan başlayarak yaklaşık 7 kilometrelik parkuru tamamlayıp kano keyfi yaptı.

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) üyeleri ile Bulgaristan'ın Elhovo şehrinde faaliyet gösteren sporcular, Yunanistan ile sınırı oluşturan Meriç Nehri üzerinde kano keyfi yaptı. Türk ve Bulgar 14 kişinin yer aldığı kano gezisinde sporcular, yaklaşık 7 kilometrelik parkurunu 2 saat kürek çekerek tamamladı. Bulgaristan'daki özel şirket tarafından getirilen ve her biri iki kişilik olan kanolara binen Türk ve Bulgar sporcular, gezinin etabına Meriç Nehri ile Arda Nehri'nin birleştiği noktadan başlayıp Süvari Köprüsü'ne kadar kürek çekerek parkuru tamamladı.

Rüzgarın da etkisiyle suyun hırçınlaştığı alanlardan başarıyla geçen sporcular her yıl kano ile yapılan gezinin oldukça keyifli olduğunu söyledi.

EDOSK Başkanı Bülent Bacıoğlu, Turizm haftası nedeniyle düzenledikleri etkinlikte oldukça keyifli bir zaman geçirdiklerini ifade etti. Bacıoğlu, "Edirne'de üç nehrin birleşme noktası olarak su sporlarını turizm amaçlı kullanılabilecek bir nokta. Maalesef bu konuda çok yol kat ettiğimiz söylenemez. Bu kano etkinliğinde Bulgaristan'ın Elhovo kentinden daha önceki projelerdeki ortak kulübümüz yanımızda. Onlarında yardımıyla kano etkinliği yaptık. 14 arkadaşımız ile birlikte Arda Nehri ile Meriç Nehri'nin buluştuğu noktadan faaliyete başladık. Yaklaşık 2 saat bir sürede varış noktasına geldik. Turizm etkinliklerine renk kattığımızı düşünüyoruz" dedi.

KOMŞU KANOSUYLA ETKİNLİK

Bu yıl ikinci kez düzenlenen kano etkinliğine Bulgaristan'daki özel bir firma tarafından getirilen kanolarla yapıldı. EDOSK Başkanı Bacıoğlu, kendi kanoları olmadığı için temin edildiğini ifade ederek, "İnşallah bundan sonra kendi kanolarımızla, kendi organizasyonlarımızla etkinlikler yaparak gençlere de örnek olacağız. Kanolar Bulgaristan'dan proje ortağımız tarafından temin edildi. Kendi kulübümüze ait henüz kanomuz yok" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meriç Nehri'nde Kano Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement