Meriç Nehrinin, İpsala İlçesindeki Yükselişi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Meriç Nehrinin, İpsala İlçesindeki Yükselişi Sürüyor

Edirne'deki debisi düşen Meriç Nehri'nin İpsala ilçesindeki yükselişi sürüyor.

06.02.2015 10:50  Güncelleme: 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İpsala Gümrük Kapısı yakınındaki Mandakoru mevkisinde yaklaşık 6 metre yüksekliğinde ve ana seddelere 40 santimetre yakınlığından geçen nehrin debisi 2 bin 769 metreküp/saniye seviyesinde akıyor.

DSİ ekipleri Edirne'den iki gün sonra bölgeye ulaşan ve tehlike arz etmeye başlayan nehir sularının seddeyi aşmaması için yoğun çaba sarf ediyor.Önceki yıllarda 85 kilometrelik ana seddenin yükseltilen 35 kilometrelik kısmındaki tehlikeli bölümler toprak dökülerek yükseltiliyor.

DSİ yetkilileri, debinin öğleden sonra sabitleneceğini ifade ederek, gerekli tedbirleri aldıklarını kaydetti.Nehir sularının ana seddeyi geçmesi halinde 20 bin hektarlık tarım arazisini sular altında bırakabileceği ve İpsala Gümrük Kapısı'ndan geçişleri durdurabileceğini bildirildi.İpsala Belediye Başlanı Mehmet Kerman, yerleşim yerlerini tehdit eden bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

DSİ'nin yoğun çalışmasıyla riskin önlendiğini belirten Kerman, "Suyun öğleden sonra düşmesini bekliyoruz. Şu an tehlike arz eden bir durum yok" dedi.Bu arada Meriç ilçesinde taşkın yapan Meriç Nehri'nin, Küplü beldesinde yolun üzerinden akması nedeniyle yolun bir bölümünü ulaşıma kapandı.

Meriç Nehrinin, İpsala İlçesindeki Yükselişi Sürüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meriç Nehrinin, İpsala İlçesindeki Yükselişi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement