Almanya Başbakanı Merkel: Mülteci Anlaşması Konusunda Endişeli Değilim - Son Dakika
Dünya

Almanya Başbakanı Merkel: Mülteci Anlaşması Konusunda Endişeli Değilim

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile AB arasında Suriyeli sığınmacılarla ilgili varılan anlaşmanın yürümeyeceği konusunda endişe duymadığını söyledi.

25.05.2016 17:28  Güncelleme: 01:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Meseberg Sarayı'nda düzenlenen bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türk vatandaşlarına yönelik vize serbestisi için gerekli olan 72 kriterin henüz yerine getirilmediğini, bunun için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu belirtti.

"MÜLTECİ ANLAŞMASI KONUSUNDA ENDİŞELİ DEĞİLİM"

Sığınmacılara ilişkin anlaşmayla ilgili olarak Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin süreceğini ve tüm konuların masaya yatırılacağını ifade eden Merkel, "Her iki tarafta da görüşme isteği görüyorum. Benim izlenimim bu yönde. Bu nedenle endişeli değilim. Sadece sorunların giderilmesi için zamana ihtiyacımız var. Biz Alman tarafı olarak anlaşmalarımıza bağlı kalacağız" diye konuştu.

ALMAN İÇİŞLERİ BAKANI: TÜRKİYE GÜVENLİ BİR ÜLKE

Öte yandan, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, bir gazetecinin, Yunanistan'ın Türkiye'yi güvenli ülke olarak görmediği şeklinde yorum yapması ve Alman hükümetinin bu konudaki görüşünü sorması üzerine, kendilerinin Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğuna inandıklarını söyledi.

"TÜRKİYE TAKDİR EDİLMELİ"

Bakan Maiziere, "Türkiye'nin güvenli bir ülke olup olmadığı konusunda AB bir karar süreci içerisinde bulunuyor. Alman hükümetinin bunu öneren bir yasa tasarısı mevcut değil. Bu konuda karar verme yetkisi AB'de. Ancak Alman hükümeti böyle bir statüyü destekliyor. Bu görüşümüz Yunanistan hükümeti ve Yunanistan Başbakanı tarafından paylaşılıyor. Sığınmacılardan sorumlu bakan tarafından da. İsteyen Türkiye'de yaşanan birçok şeyi eleştirebilir. Ancak Türkiye'nin olağanüstü bir şekilde 2 buçuk milyon ya da 3 milyon sığınmacıyı kabul etmiş olması takdir edilmeli ve eleştirilmemelidir. Birçok haber doğru değil. Her halükarda, Alman hükümeti bu nedenlerden dolayı Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğuna inanmaktadır. Bu nedenle de Avrupa ülkelerinin bu konuda hızlı bir şekilde karar vermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Almanya Başbakanı Merkel: Mülteci Anlaşması Konusunda Endişeli Değilim
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Almanya Başbakanı Merkel: Mülteci Anlaşması Konusunda Endişeli Değilim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • SADECFE VATAN: AVRUPALILARIN 2 YÜZLÜLÜĞÜ... İŞLERİNE GELİNCİ CİCİ TÜRKİYE İŞLERİNE GELMEYİNCE ÖCÜ TÜRKİYE.... 9 0 Yanıtla
  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement