Merkel: "İngiltere'nin Üzümleri Seçmesine Müsaade Edilmeyecek" - Son Dakika
Güncel

Merkel: "İngiltere'nin Üzümleri Seçmesine Müsaade Edilmeyecek"

Almanya Başbakanı Angela Merkel AB toplantısı öncesinde Federal Parlemento'da İngiltere'nin birlikten ayrılması konusunda milletvekillerini bilgilendirdi.

28.06.2016 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel AB toplantısı öncesinde Federal Parlemento'da İngiltere'nin birlikten ayrılması konusunda milletvekillerini bilgilendirdi. İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını üzüntüyle karşıladığını, ancak İngiliz halkının tercihine saygı duyduğunu belirten Merkel, 27 AB ülkesinin birliğin geleceğine ilişkin doğru kararları verebilme yeteneğini göstermesi gerektiğini söyledi.

Başvuru yapılmadan müzakere yok- sorumluluklar sürüyor

İngiltere'nin AB ile gelecekte nasıl bir ilişki istediğine kendisinin karar vereceğini belirten Merkel, öncelikli olarak İngiltere'nin çıkış başvurusunu yapmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Merkel, başvuru yapılmadan İngiltere ile çıkış konusunda resmi ya da gayri resmi müzakere olmayacağını dile getirdi. İki yıllık geçiş sürecinin çıkış başvurusunun remen yapılmasıyla başlayacağını kaydeden Merkel,"İngiliz dostlarımıza sadece şunu tavsiye edebilirim: Çıkış gerçekleşene kadar tüm hak ve sorumluluklar eksiksiz yerile getirilmeli" dedi.

Ayrıcalık yapılmayacak

"Avrupa ailesini terk eden bir ülke, sorumluluklardan kurtulacağını ama ayrıcalıklı durumun süreceğini düşünmemeli" diyen Merkel, İngiltere'nin sadece üzümleri seçmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

İhtiyacımız olan güçlü Avrupa

AB'nin geleceğine ilişkin şimdilerde ortaya farklı görüşler atıldığına değinen Almanya Başbakanı, birliği güçlendiren her önerinin doğru, birlikten uzaklaşmayı savunan önerilerin ise yanlış olduğunu vurguladı. "Bizim ihtiyacımız olan güçlü bir Avrupa" diyen Merkel, bunun vatandaşların kendisini AB ile bütünleşmiş hissettiği bir Avrupa olduğunu ve buna Brüksel ve diğer başkentlerin katkı vermesi gerektiğini dile getirdi.

Merkel, AB'nin güçlü olduğunu ve İngiltere'nin birlikten çıkmasıyla başa çıkabilecek durumda olduğunu da vurguladı. - Dortmund

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Merkel: 'İngiltere'nin Üzümleri Seçmesine Müsaade Edilmeyecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement