Merkel, Ukrayna'da Kırım Tatarları ile Bir Araya Gelecek - Son Dakika
Güncel

Merkel, Ukrayna'da Kırım Tatarları ile Bir Araya Gelecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna ziyareti sırasında Kırım Tatarları ile bir araya gelecek.

22.08.2014 15:03  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna ziyareti sırasında Kırım Tatarları ile bir araya gelecek.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Federal Basın Merkezi'ndeki haftalık olağan basın brifinginde Merkel'in ziyaret sırasındaki Ukrayna'daki son durumla ilgili görüş alışverişinde bulunacağını söyledi.

Seibert, ziyaret kapsamında Merkel'in Kırım Tatar temsilcileri ile de bir araya geleceğini kaydetti.

Irak'a yapılması planlanan silah yardımıyla ilgili incelemelerin sürdüğünü belirten Seibert, "Henüz bu konuyu inceleme aşamasındayız. Ne tür silahların, nasıl ve nereye gönderileceği konusunda net bir açıklama yapamıyorum. İncelemeler, uluslararası ortaklarımızla yapılıyor" dedi.

Seibert, Irak'a yapılacak silah yardımı konusunun gelecek haftalarda Federal Meclis'te görüşüleceğini ve gerekirse hükümet adına Başbakan Merkel'in bir konuşma yapacağını belirtti.

Bir gazetecinin Almanya'nın neden Ukrayna'ya silah yardımı yapmadığını sorması üzerine Seibert, "Bunu daha önce de ifade ettik. Biz, Ukrayna'da siyasi, diplomatik ve barışçıl bir çözümden yanayız. Rusya ile Ukrayna arasındaki sınırlarda daha sıkı kontroller yapılmasını istiyoruz. Bu konuda Rus tarafıyla da görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Kalkınma Bakanı Gerd Müller'in önceki gün verdiği bir demeçte Irak Şam İslam Devleti (İŞİD) terör örgütünü destekleyen ülkeler arasında Katar'a atıfta bulunması nedeniyle oluşabilecek yanlış anlamalar nedeniyle üzgün olduklarını söyledi.

Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen haftalık olağan basın brifinginde bir gazetecinin Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Partisi'nden Müller'in açıklamalarında Katar'ın adını kullanmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Schaefer, "Katar ile yakın işbirliğimiz mevcut. Farklı konularda Almanya ve Katar arasında görüş ayrılıkları olabilir. Ancak ilişkilerimiz gayet iyi. Katarlı yetkililerle görüşüldü. Eğer yanlış bir anlaşılma olduysa bu konuda üzgünüz" dedi.

Schaefer, Katar'ın İŞİD'e finansal destek sağladığı yönünde hiçbir bulgunun olmadığını kaydetti.

Kalkınma Bakanlığı Sözcüsü Katharina Maenz de Müller'in basında bu yönde çıkan haberlere atıfta bulunduğunu vurguladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth bir soru üzerine yaklaşık 400 Alman vatandaşının Suriye ve Irak'a savaşmaya gittiği ve bunların 100'den fazlasının Almanya'ya döndüğü bilgisine sahip olduklarını kaydetti.

Merkel, Ukrayna\'da Kırım Tatarları ile Bir Araya Gelecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merkel, Ukrayna'da Kırım Tatarları ile Bir Araya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement