Merkez Bankası Enflasyon Raporunu Açıklıyor - Son Dakika
Güncel

Merkez Bankası Enflasyon Raporunu Açıklıyor

Merkez Bankası Enflasyon Raporunu Açıklıyor

Merkez Bankaları'nın açıklamalarının öne çıktığı bu hafta, perde bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile açılıyor.

26.07.2016 09:20  Güncelleme: 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Bankası bugün yılın 3. Enflasyon Raporu'nu yayınlayacak ve Başkan Murat Çetinkaya bu kapsamda bir sunum yapacak.

Sn. Çetinkaya'nın konuşmasında hem son dönemde oluşan piyasa oynaklığına, hem de ilerleyen dönem enflasyon görünümüne dair öngörülerin odak noktası olmasını bekliyoruz. Merkez Bankası'nın likidite sıkışıklığı yaşanmaması için aldığı önlemler var, bu önlemler para politikasında değişimlere veya sadeleştirme hamlelerinde araya neden olabilir mi; bunun mesajını arayacağız. Bizim beklentimiz Merkez Bankası'nın ilerleyen dönemde mevcut politikalarından taviz vermemesi yönünde. Bir diğer nokta da, son dönemdeki piyasa dalgalanmalarının kurları yükseltmesinin enflasyon beklentilerinde bir yükselişe neden olup olmayacağıdır.

Moody's'in piyasa ile paylaştığı telekonferans sunumundan anlaşılan şu ki; Türkiye'de durum her ne kadar stabilleşmişse de politik risklerin ilerleyen süreçte artabileceği görüşü hakim. Politik risklerin bir sonucu olara da kurum, sermaye çıkışlarının artması, ekonomik büyümede yavaşlama ve ekonomi politikalarının öngörülebilirliğinde azalma olacağını düşünüyor. Böyle bir durumun da yapısal ve ekonomik reformları geciktireceği endişesi söz konusu ki; reyting kuruluşlarının hemen her açıklamasında bu konuların üzerinden geçilmekte. Moody's sunumunda Türkiye'nin durumunu 90 gün içinde değerlendireceğini belirtiyor. Daha önce notu incelemeye aldıklarını açıkladıklarında 1 ila 3 ay gibi bir süre öngörmüşlerdi. Bununla beraber Moody's'in 5 Ağustos'ta bir değerlendirme yapmama ve bu tarihi pas geçme ihtimali de bulunmaktadır.

Bu haftanın yurtdışındaki en önemli gelişmesi olacak olan Fed'in 27 Temmuz toplantısını ve diğer "oyunu değiştirecek" öneme sahip gelişmeleri haftanın geri kalanında ayrıntılı bir şekilde değerlendireceğiz. Bugün için gündemin nispeten sakin olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Merkez Bankası Enflasyon Raporunu Açıklıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement