Merkez Bankası'nın Faiz Kararı - Son Dakika
Politika

Merkez Bankası'nın Faiz Kararı

Merkez Bankası\'nın Faiz Kararı

CHP'li Sarı: "Geç kalınmış olsa da doğru bir karar ama bunun maliyeti olacak.

29.01.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirirken, "Geç kalınmış olsa da doğru bir karar ama bunun maliyeti olacak. Büyüme oranı düşecek, işsizlik artacak" dedi.

Sarı, partisinin İstanbul Milletvekili Celal Dinçer ile düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'un Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde, uyuşturucu çetelerinin örgütlü bir şekilde çatışma ortamı oluşturduğunu söyledi.

Bu durumun uzun süredir devam ettiğini, ancak yetkililerin yeterli önlemi almadığını belirten Sarı, bölgedeki mobese kameralarının bile bozuk oluğunu ileri sürdü.

Çatışma ortamında şimdiye kadar 30'un üzerinde kişinin yaralandığını, bir kişinin öldüğünü belirten Sarı, önlem alınmaması halinde önümüzdeki süreçte bölgede bir kıyım yaşanabileceğini ifade etti.

Celal Dinçer de bölgenin, rantçıların iştahını kabartan arazilere sahip olduğunu, mahalle sakinlerinin burayı terk etmesi için çetelerle baskı oluşturduğunu söyledi. Dinçer, "İktidar hayali çetelerle uğraşıyor ama asıl çete burada" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını hedeflediklerine ilişkin açıklamasını değerlendirdi. Sarı, demokratik bir devlette böyle bir mahkeme olamayacağını, kendilerinin bunu yıllardır söylediklerini ve bu konuda bir yasa teklifi de verdiklerini ifade etti.

-"Doğru bir karar ama maliyeti olacak"

Merkez Bankası'nın faiz kararını da değerlendiren Sarı, kararı doğru bulduklarını ancak bunun bir maliyetinin olacağını ifade etti. Sarı, şunları söyledi:

" Türkiye'de ekonomideki kırılganlık, özellikle son dönemlerde arttı. Merkez Bankası, Sayın Başbakan'dan korktuğu için faiz arttırmamak için kırk takla attı. Faizin yükseltilmesinin, ekonominin gerekleri arasında bulunduğunu söyleyenler 'faiz lobisinin elemanları' olarak suçlandı. Merkez Bankası en son, bu işi sürdüremeyeceğini anladı ve sert şekilde faizleri yukarı çekti. Faiz piyasadaki riski gösterir ve piyasada ne kadar risk varsa onu süpürür.

Geç kalınmış olsa da doğru bir karar ama bunun maliyeti olacak. Talep kısılacak, büyüme düşecek. Sert bir küçülme olmayabilir ama büyüme oranı önümüzdeki yıllarda sıfır ile 3 arasında olur. Büyüme düşünce de Türkiye'de işsizlik artacak." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Merkez Bankası'nın Faiz Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement