Merkez Hakem Kurulu, Yetersiz Kalan Hakemleri Gönderiyor - Son Dakika
Spor

Merkez Hakem Kurulu, Yetersiz Kalan Hakemleri Gönderiyor

Merkez Hakem Kurulu, Yetersiz Kalan Hakemleri Gönderiyor

MHK, gelecek sezon Süper Lig kadrosundaki hakemlerde önemli değişikliklere imza atarak, tepki toplayan ve yetersiz kalan isimleri gönderecek.

23.05.2015 09:27  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu sezon ligde hakem yönetimlerinin sıkça eleştirilir hale gelmesi üzerine, Merkez Hakem Kurulu üst klasman kadrosunda yer alan hakemler arasında yeterli verimi alamadığı isimlerle yollarını ayırma kararı aldı.

6-7 İSİM GELECEK SEZON TERFİ ETTİRİLECEK

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun üst düzey federasyon yöneticileriyle yaptığı toplantıda, verdikleri hatalı kararlar ile tepki toplayan ve bugüne kadar verilen şansı değerlendiremeyen üst klasman hakemlerinin kadrodan çıkarılması ve ulusal hakem kategorisinden en az 6-7 ismin gelecek sezon terfi ettirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

SİVASSPOR-GALATASARAY MAÇINDAKİ OLAYLI PENALTIYI VEREN COŞKUN'UN KLASMANI DÜŞECEK

Aralarında Mustafa İlker Coşkun, Hüseyin Sabancı, Koray Gençerler, Çağatay Şahan, Murat Özcan, Murat Türker'in bulunduğu bazı isimlerle yeni sezonda birlikte olunmayacak. Bunların dışında en az 4 üst klasman hakemi de düşecekler listesinde yer alacak. Bilindiği gibi Coşkun, Sivasspor- Galatasaray maçında verdiği penaltı, Sabancı ise Yeni Diyarbakırspor- Denizli Büyükşehir Belediyespor maçındaki yönetimiyle ağır eleştirilere maruz kalmış, adı geçen diğer hakemlerden ise beklenen performans alınamamıştı.

EMEKLİ OLAN HAKEMLERİN YERİNE GENÇ İSİMLER

Yaş sınırı nedeniyle Yunus Yıldırım ve Mustafa Kamil Abitoğlu'nun hakemliği bırakmasıyla boşalacak diğer iki kontenjanı da gelecek vaad eden ve yetenekli genç hakemlerle doldurmayı planlayan MHK'nin, üst klasman kadrosunu farklı bir vizyona kavuşturmak istediği kaydedildi. Bu amaçla ulusal kadroda bulunmasına karşın iki genç hakemi PTT 1. ligde görevlendiren kurul, Sabri Çelik ve Serdar Çakır'ı da gözlemci olarak atadı.

"BİRÇOK HAKEMİMİZ BEKLENTİLERİN ALTINDA PERFORMANS SERGİLEDİ"

MHK Başkanı Namoğlu'nun Süper Lig kadrosunu yenileme kararını alırken, "Hakemlerin maddi koşulları pek çok meslek dalından daha iyi hale getirildi. Federasyon her türlü imkanı sunuyor. Ancak uzun zamandır şans verdiğimiz bazı isimler beklenenin çok gerisinde kaldı. Üzülerek söylüyorum, yıllardır atılım yapmasını beklediğimiz bu hakemlerle yeni sezonda birlikte olmayacağız. Yapacağımız reform sayesinde Türk hakemliğinin çehresini değiştireceğiz." ifadelerini kullandığı öğrenildi.

HAKEMLERE SOSYAL MEDYA UYARISI

Merkez Hakem Kurulu, özellikle süper lig hakemlerinin kamuoyunun gözü önünde bulunduğu, sosyal hayatlarına, davranış biçimlerine ve ilişkilerine dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunacağı da vurgulandı. Bu amaçla sosyal medyada hesabı bulunan hakemlerden paylaşımlarına özen göstermeleri isteneceği, aksi davranışları sürdüren hakemlerin ciddi şekilde ikaz edileceği belirtildi.

MHK, deneme aşamasındaki profesyonel hakemliğin geleceği ile ilgili olarak TFF yönetimiyle yapacağı değerlendirme sonrasında halen 6 olan bu kadroyu 10 kişiye çıkarabileceğine de dikkat çekildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Merkez Hakem Kurulu, Yetersiz Kalan Hakemleri Gönderiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Seyyah: Amacınıza ulaştınız gerek yok artık gsnizi şampiyon yaptınız atadığınız hakemler sayesinde 4 1 Yanıtla
  • kenan cenk: şu huseyın sabancı da futbol hakemliği bitmeli. 3 0 Yanıtla
  • İstanbul: He he lig bitti kalkmış sahte kabadayılık yapıyorlar. O kadar futbolcunun ALIN terine yazık. Vabali boynunuzda gezin bakalım. 3 0 Yanıtla
  • Salih Has: Beşiktaş'ı katleden meloyu emreyi atamayan hakemler terfi ettirilecek. 3 0 Yanıtla
  • vatansever: ilker meralin içeride yönettiği cincon maçlarından anadolu takımlarının puan alması neredeyse imkansızdır. 1 1 Yanıtla
  • Adil: hani nerede göçek, yankaya, özkahya esas şutlanacak bu eyyamcılar...adalet istiyorsanız bunları da gönderin.... 0 1 Yanıtla
  • MUTLAKA: o hüseyi n sabancı varya değil hakemliği bırakmak insan içine çıkmmaması lazım 0 0 Yanıtla
  • Adalet: diğerleri kim acaba özkahya, yankaya denilen basiretsiz yanlı kişiler yok mu, bazı takımları yakıp bazılarını güldürenler...gitseler ne olur gitmeseler ne olur...takımların kaderi ile oynamışlar kimi elenmiş belki de kupadan olmuş, kimide şampiyonluktan oldu... 0 0 Yanıtla
  • Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı
    12:58 Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı

    Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü (KUŞADANS), Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Aydın'da düzenlediği yarışmada büyükler ve minikler kategorisinde 3 kupa birden kazandı.

  • Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın iddialarıyla ilgili açıklama
    12:44 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın iddialarıyla ilgili açıklama

    Beşiktaş Futbol Takımı Genel Koordinatörü Samet Aybaba, teknik direktör arayışlarını sürdüren siyah-beyazlılarla adı sıkça anılan Sergen Yalçın hakkında açıklamalarda bulundu. Aybaba, "Sergen Yalçın ile şu an için bir görüşme olmadı. Sergen, şu anda takım çalıştırıyor. Bu durum, etik olarak da doğru olmaz" dedi.

  • Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'ya destek çağrısı yapıyor
    12:31 Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'ya destek çağrısı yapıyor

    Ünlü şarkıcı Lara, pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşı karşıya gelecek Kırıkkalegücü FSK'ya destek için taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Lara, 'Haydi Kırıkkalem, bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu'na bekliyoruz' dedi.

  • Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor
    12:29 Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor

    TFF 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Karşıyaka'nın hücum oyuncuları Enes Nalbantoğlu ve Fatih Taşdelen, takımın ligde attığı 53 golün 24'üne katkı sağladı. Karşıyaka, zirve takibini sürdürerek play-off maçları öncesinde en azından saha avantajını elde etmeyi hedefliyor.


Advertisement