Merkez Parti'den Ankara'da Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Politika

Merkez Parti'den Ankara'da Tanıtım Toplantısı

Merkez Parti\'den Ankara\'da Tanıtım Toplantısı

Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, dün gece düzenlenen “Şah Fırat” operasyonuyla ilgili olarak, “Toprak terketmek bizim için ölmekten beterdir.

22.02.2015 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, dün gece düzenlenen "Şah Fırat" operasyonuyla ilgili olarak, "Toprak terketmek bizim için ölmekten beterdir. Ankara neyse bizim için orası da odur" dedi.

Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, partisinin Ankara tanıtım toplantısına katıldı. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıya Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen partililerin ilgisi yoğun oldu. Partililere seslenen Merkez Parti Genel Başkanı Karslı, dün gece düzenlenen "Şah Fırat" operasyonu hakkında, "Kaç yıldır toprak vermemişken, bu hükümet topraklarımızı yabancılara verdi. Birkaç yıl önce AB görüşmelerini öne alalım diye Ege adalarını Yunanistan'a verdiler. Bu gece de Süleyman Şah Türbesi'ni terkettiler. Toprak terketmek bizim için ölmekten beterdir. Ankara neyse bizim için orası da odur. Bunlar kemik taşıyıcı" dedi.

Vatan Partisi'nin AK Parti'yi güçlendirmek için oynanan oyunun son perdesi olduğunu iddia eden Karslı, "Son perde Vatan Partisi. Vatan Partisi'ne Marksist, Leninist, Maocu gelenekten gelen partiye kim oy verecek? CHP ve MHP kanadı. Yani AK Parti'yi güçlendirmek için bir proje bu. Merkez Parti'nin dışındaki bütün operasyonlar mevcut sistemi devam ettirmek için yapılmış operasyonlardır. Biz partiyi kurarken sakın çıkmayın diyorlardı. Neden dediğimizde AKP var diyorlardı. Neyi AKP'nin dediğimizde de Amerika arkasında, İsrail arkasında, devlette arkasında dediler. Biz çıkacağız, yerse bizi yesin dedik. Dikkat edin biz kurulduktan sonra 23 tane parti kuruldu. Neden 23 parti kuruldu? Nazarları başka yerlere çekmek için" diye konuştu.

Karslı, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Merkez Parti'nin paralel yapıyla ilişkisi olduğu iddialarıyla ilgili soruya Karslı, "AK Parti herkesi paralel yapı yapıyor. CHP ve MHP de paralel yapıda. Teşkilatımızı, kadrolarımızı gördünüz. Bu ekibin o paralel yapıyla bir ilgisi olur mu? Hiç alakası yok. Fiilen beraber bulunmamış, birlikte yürümemiş. Bir kere paralel yapı ispatlanmış olan bir şey değil. İspatı olan bir tek grup var, o da AK Parti grubu. Şimdiye kadar beraber çalıştılar" yanıtını verdi.

Karslı, Türkiye'yi bölmek isteyenlere verdiği mesajla bağlantılı olarak PKK ile ilişkilerinin nasıl olacağı konusunda, "Türkiye'yi bölmek isteyenler şunu bilsinler Fırat ve Dicle kan akar, Türkiye bölünmez. Hukuk nezdinde suça karışmış olanlar suçludur. Gerekli cezayı alıp cezalarını çekmeleri lazım. Onun dışındaki insanlarla bir problemimiz yok zaten. Güneydoğu'da verilmemiş bir hak ve hukuk varsa, iktidara geldiğimizde taksit taksit değil, kimseyle pazarlık yaparak değil, hepsini hemen vereceğiz. Hakkı olanların hakkını verip, suç işleyenlerin gerekli cezalarını almalarını takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Karslı, sıfırdan başlayıp buraya gelmenin önemli olduğunu kaydederek, "Sıfırdan başlayıp bu noktaya gelen bir parti için gayet sevindirici, kalben, vicdanen mesut olduğum bir an. İnşallah bundan sonrası daha kolay olacak. Kötü hava şartlarına Türkiye'nin her yerinden iştirak vardı, o beni sevindirdi. Ondan da öte herkesin yüzünde bir heyecan vardı. Her şeyin bineği, taşıyıcısı, şevk ve heyecandır. Bundan sonra Merkez Parti'de mahallelerdeki çalışmaları yoğunlaştıracağız. Mahallelerdeki koşturmalara başlayacağız. Adayları belirleyip, milletin istediği adaylarla seçime gireceğiz" diye konuştu.

Daha sonra Karslı, partiye yeni katılan yönetici ve üyelerle birlikte sahnede partilileri selamladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Merkez Parti'den Ankara'da Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement