Merkez Parti Genel Başkanı Karslı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Merkez Parti Genel Başkanı Karslı Açıklaması

Merkez Parti Genel Başkanı Karslı Açıklaması

"Biz, Türkiye'deki bu yalana dayalı, şahsi menfaate dayalı ve canavarlaşmış siyaseti ortadan kaldırmak için yola çıktık"

27.09.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, "Biz, Türkiye'deki bu yalana dayalı, şahsi menfaate dayalı ve canavarlaşmış siyaseti ortadan kaldırmak için yola çıktık" dedi.

Karslı, partisinin Saraybosna Caddesi'ndeki Erzurum il başkanlığının açılışında yaptığı konuşmada, her zaman siyasetten uzak durduğunu belirterek, iktidarın adil kullanılması için kamu kurum ve kuruluşlarının düzenli çalıştırılması için elde edilen imkanların millete adil dağıtılması için insanlarına, düşüncelerine, inançlarına göre yaşama alanı açmak ve insanların birliğini temin etmek için siyaset yapıldığını söyledi.

İktidara talip olmamaya çalıştığını belirten Karslı, "Türkiye'de iktidara talip olanlar, şahsi menfaatleri, yalan ve riyakarlık üzerine siyaset yapıyorlar. İşte ben bu aşamada hiç olmamaya çalıştım. Biz, Türkiye'deki bu yalana dayalı, şahsi menfaate dayalı ve canavarlaşmış siyaseti ortadan kaldırmak için yola çıktık" diye konuştu.

Yalana dayalı siyaseti bertaraf edeceklerinin altını çizen Karslı, Türkiye'de siyaset yapanların, insanları parçalamak için çalıştığını, Müslümanları da birbirine düşürdüğünü iddia etti.

Ergenekon ve Balyoz davalarına değinen Karslı, "Bu onların başındakiler okyanuslar ötesine davet edilip, çağrılıp, 'gel, bu ayrılık bitsin' deniliyordu. Bir gecede o da Haşhaşi oldu. Erzurumlular niye yanımda durmalı? Bunu sormamız lazım. 'Gerçekten bu devleti yıkmaya çalışan bir hain mi var bizim içimizde, bu Erzurum bir hain mi büyütmüş, yoksa ehli iman, hayatını bu işe harcayan birisi midir' bunu bilmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Karslı, diğer partileri de eleştirerek, şöyle devam etti:

"Partilerden bir tanesi dindar, öyle dediler. İçerisinde adalet ve kalkınma var. Bu partinin kurulduğunu duyunca, 'hem kalkınacağız hem adaletli olacağız, ilaç gibi bir şey' dedim ama geldiğimiz noktayı biliyoruz. Bir tanesi BDP idi HDP oldu. Bütün maksatları Türkiye'yi bölmek. Biri kendinden başkasını milliyetçi kabul etmez. Halbuki milliyetçilik, memleketini sevmek, dinini sevmektir, ahlakını sevmektir. Milletin menfaatini her şeyin önünde tutmaktır. Kenarda bekleyip, iktidar için dua ediyorlar. Diğeri ise yıllardan beri, çoğu vatandaşın dediği gibi, Atatürk'ü pazarlayan CHP dediğimiz Atatürkçü bir parti. Atatürk gelse bunları sokaktan kovar."

Merkez Parti İl Başkanı Mustafa Yıkıcı da sevgi, saygı, barış, kardeşlik ve adalet için çıktıkları yolun, iktidarla sonuçlanacağını söyledi.

Erzurum bar ekibinin gösteri yaptığı törende, kurban kesilerek dua edildi. Ardından, il başkanlığının açılışı gerçekleştirildi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merkez Parti Genel Başkanı Karslı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement