Merkezefendi Belediye Başkanına Strasbourg'ta "Pkk" Engellemesi - Son Dakika
Güncel

Merkezefendi Belediye Başkanına Strasbourg'ta "Pkk" Engellemesi

Merkezefendi Belediye Başkanına Strasbourg\'ta "Pkk" Engellemesi

Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Fransa’nın Strasbourg kentinde katıldığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel oturumunda, belediyelerin kayyım atanmadan önce PKK’ya destek verdiğini belirttiği anda moderatör tarafından engellendi.

28.03.2017 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Fransa'nın Strasbourg kentinde katıldığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel oturumunda, belediyelerin kayyım atanmadan önce PKK'ya destek verdiğini belirttiği anda moderatör tarafından engellendi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Fransa'nın Strasbourg kentinde 5'inci kez düzenlenen oturumda konuştu. Subaşıoğlu, kayyım atanan belediyeler ve belediyelerin kayyım atanmadan önce PKK'ya destek verdiğini belirttiği sırada, oturumun moderatörü olan Avrupa Halklar Partisi Grup Başkanı Van Staa Herwig eliyle işaret ederek Subaşıoğlu'nun konuşmasını engelledi.

"Terörizm tanımının yeniden yapılması gerektiğine katılmıyorum"

Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, terörün yeniden tanımlanması gerektiği kanaatinde olmadığını söyleyen Başkan Subaşıoğlu, "Tartıştığımız raporda Türkiye'de maalesef terörizm tanımının yeniden yapılması gerektiği konusunda bir tavsiyede bulunuluyor. Ben buna kesinlikle katılmıyorum çünkü, son dönemde Türkiye'de futbol maçı izlerken onların güvenliğini sağlamak üzere görev yapan Türk polisine PKK tarafından çok önemli bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Dolayısıyla bu çerçevede görev yapan Türk polisine terör saldırısı düzenleyenlerle ilgili ben terörün tekrar tanımlanması gerektiği kanaatinde asla değilim" dedi.

Yılbaşında İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin de konuşan Başkan Subaşıoğlu, "Aynı zamanda Türkiye'de yılbaşı gecesi eğlenme haricinde hiçbir suçu olmayan insanlara silahla tarama yapıldı. Dolayısıyla bu çerçevede eğlenmek isteyen insanlara silahla tarama yapılması konusunda da terörün tekrar tanımlanması gerektiği kanaatinde değilim" ifadelerini kullandı.

"Belediyeler halka hizmet yerine PKK'ya lojistik ve finansal destek verdi"

Kayyım atanan belediyelerin daha önce kamu hizmeti yerine PKK'ya destek verdiğini belirten Subaşıoğlu, "Yine genel kurulda tartışılacak bu raporla ilgili kayyum atanan belediyelerin maalesef kamu hizmetlerini aksaklıklarından bahsedilmektedir. Bu kesinlikle doğru değil asıl kayyum atana belediyeler kayyum atanmadan önce kamu hizmetleri olan çöp toplama ve sokakların temizliği gibi hizmetleri yerine getirmemekteydiler. Daha önce bu görevden alınan belediye başkanları, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak yerine PKK terör örgütüne lojistik ve finansal destek sağlamak adına kamuyu kullandığını görmekteyiz" dediği sırada konuşması oturumun moderatörü tarafından el işaretiyle engellemeye çalışıldı. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Merkezefendi Belediye Başkanına Strasbourg'ta 'Pkk' Engellemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor
    09:00 Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor

    Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde bulunan bin 700 yıllık Aziz Bartholomeus Kilisesi, Hıristiyanlar için önemli bir ibadet yeri olma özelliğini taşıyor. Son zamanlarda define avcıları tarafından tahrip edilen kilisenin restore edilerek turizme kazandırılması isteniyor.

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı
    08:49 Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı

    Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde, Fatma Ayan ve Fatma Dorla isimli iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak muhtar seçildi. Ayan, Tuğrul Mahallesi'nde 63 oy alarak muhtar seçilirken, Dorla ise Çömelek Mahallesi'nde 125 oy alarak muhtar seçildi. İki kadın muhtar da görevlerine başlamak için mazbatalarını aldı ve mahallelerinde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.

  • Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi
    08:41 Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi

    Balıkesir'in Havran ilçesinde Havran Belediyesi tarafından yapılan Millet Bahçesi, bölgede piknikçilerin yeni gözdesi oldu. Kazdağı eteklerinde geniş bir alanda Havran Belediyesi tarafından hayata geçirilen Havran Millet Bahçesi baharın gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Sıcak bahar havalarının yaşandığı şu günlerde temiz sıcak havanın keyfini çıkartanlar piknik için bu mekanı tercih ediyorlar. Oyun parkları, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve sosyal alanları ile vatandaşlara hizmet veren Havran Millet Bahçesi peyzaj çalışmaları ile de dikkatleri çekiyor. Millet Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy 'Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan, Havran Millet bahçesinde, piknik yapan binlerce vatandaşlarımızla birlikte olduk. Samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Tüm körfez halkını bu güzel Havran Millet Bahçesinde zaman geçirmeye davet ediyoruz' dedi.

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.


Advertisement