Mermili Tehdit Mektubuna Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Mermili Tehdit Mektubuna Soruşturma

Ağrı'da bir vatandaşa mermili zarfla, " Ya Kürtlerle olacaksınız ya da öleceksiniz" ölüm tehdidinde bulunulması üzerine soruşturma başlatıldı.

30.11.2013 13:54  Güncelleme: 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSK'dan yapılan açıklamaya göre 28 Kasım günü kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişilerce; Ağrı'nın Diyadin İlçesi Fatih Mahallesi sakinlerinden D.A.'nın evinin önüne, içerisinde bir adet 7.62 mm çapında mermi çekirdeği ve tehdit mektubu bulunan zarf bırakıldı.

"YA KÜRTLERLE BİRLİKTE OLACAKSINIZ YA ÖLECEKSİNİZ"

Söz konusu tehdit mektubunda, ilgili şahsa yönelik olarak; "Kürdistan'da kendine Kürt diyen bir insan, Kürdistan düşmanlarını güçlendirirse artık Kürt halkının düşmanıdır, Kürdistan'da yeri yoktur. Bu uyarıyı dikkate almazsanız, infazlara bedel olacağına emin olabilirsiniz. Düşmana çalışmayın. Ya Kürtlerle birlikte olacaksınız ya da öleceksiniz" ifadelerinin bulunduğu tespit edildi. Diyadin Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adlî tahkikat başlatıldı.

TERÖRİST SİLAHI VE MÜHİMMATI BULUNDU

29 Kasım günü ise Iğdır'ın Aralık İlçesi Yenidoğan Köyünde, bir adet patlamamış RPG-7 roketatar mühimmatı bulundu. Söz konusu mühimmat, Aralık Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yerinde imha edildi.

Şırnak'ın Uludere Eski Taşdelen Köyü Kulaçlı Mahallesi mevkiinde, üç adet A/T mayını bulunurken yapılan incelemede, çalıların arasına gizlenmiş halde olduğu tespit edilen İtalyan menşeli VS 1.6 model mayınların bölücü terör örgütüne ait olduğu belirlendi. Üç adet A/T mayını, Uludere Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile bulunduğu yerde imha edildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mermili Tehdit Mektubuna Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement