Mers ve Ebola Vakarlına Karşı Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

Mers ve Ebola Vakarlına Karşı Eğitim Semineri

Mers ve Ebola Vakarlına Karşı Eğitim Semineri

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde Mers ve Ebola hastalığı vakarlına karşı hastane çalışanlarına eğitim verildi.

30.10.2014 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde Mers ve Ebola hastalığı vakarlına karşı hastane çalışanlarına eğitim verildi.

Hastanede görev yapan hemşire, güvenlik, temizlik, hasta bakıcı sağlık personellerine mers ve ebola hastalığına karşı nasıl bir yöntem uygulanacağına,hastaya nasıl yaklaşılıp en kısa ve en doğru zamanda nasıl muta hale edilmesi ve hastalık belirtileri hakkında eğitim veren Enfeksiyon Hastalıkları Uzm Dr. Hasan Selçuk Özger, "Son dönemlerde ülkemizde Suudi Arabistan'dan dönen ve ateş, öksürük, boğaz ağrısı, yaygın vücut ağrısı şikayetleri ile Hastaneye başvuran hasta sayısında artış yaşanmaktadır. 2012 yılından itibaren özellikle Arabistan yarım adasında görülen Coronavirus enfeksiyonlarının (MERS) benzeri şikayetlere neden olabileceği bilinmekte olup bu hastaların öncelikle MERS açısında değerlendirilmesi gerekmektedir. Coronavirus enfeksiyonlarının damlacık ve temas ile yayılabilmesi bu hastalarla temas eden hasta yakınları ve sağlık çalışanları için enfeksiyon yayılım riski taşımaktadır. Bu hastaların takip edilmesi için referans olan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi de sağlık çalışanlarına hastaların nasıl tanımlanacağı, nasıl izolasyon uygulanacağı, enfeksiyon yayılımının önlenmesi için özellikle el hijyeni ve koruyucu ekipman kullanımı ile eğitimler teorik ve pratik olarak veriyoruz. Ayrıca özelikle Afrika kıtasında görülen ve seyahat ilişkili bazı Avrupa ülkelerinde ve Amerika'da saptanan ve ve yüksek ölüm hızları ile seyreden EBOLA enfeksiyonları ile ilgili eğitim veriyoruz. Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nden MERS ve EBOLA vakalarının takibi ile ilgili izolasyon koşullarının sağlanması ve gereken malzemelerin temin edilmesi için Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi yöneticisi Uzm.Dr. İdris Yıldırım ile birlikte günlük değerlendirmeler yapılmakta ve gereken tedbirler alınmaktadır" şeklinde konuştu . - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mers ve Ebola Vakarlına Karşı Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement