Mersin - 5 Yaşındaki Sena'dan 3 Santimetre Böbrek Taşı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Mersin - 5 Yaşındaki Sena'dan 3 Santimetre Böbrek Taşı Çıktı

Mersin - 5 Yaşındaki Sena\'dan 3 Santimetre Böbrek Taşı Çıktı

5 yaşındaki Sena'dan 3 santimetre böbrek taşı çıktıİbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de yaşayan 5 yaşındaki Sena Betül Kaptan'dan, 3 santimetre büyüklüğünde böbrek taşı çıkarıldı.

29.12.2016 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 yaşındaki Sena'dan 3 santimetre böbrek taşı çıktı

İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de yaşayan 5 yaşındaki Sena Betül Kaptan'dan, 3 santimetre büyüklüğünde böbrek taşı çıkarıldı.

Uzun süre karın ağrısı ve ateşlenme nedeniyle ailesi tarafından Akademi Hastanesi'ne getirilen Sena Betül Kaptan, Üroloji Uzmanı Opr.Dr. Mehmet Ali Kılıç tarafından muayene edildi. Kılıç, küçük kızın sol böbreği dolduran 3 santimetre büyüklüğündeki böbrek taşını tespit edince acil ameliyat kararı aldı. 1 saatlik operasyonun ardından taşı çıkaran Kılıç, küçük kızı sağlığına kavuşturdu. İyileşme süreci ve açık ameliyatın ardından kalacak yara izleri nedeniyle kapalı ameliyatı uygun gördüğünü ifade eden Kılıç, "Yapılan testler sonucu sol böbreği dolduran 3 santimlik böbreği dolduran taş tespit edildi. Hasta yakınlarıyla da konuşulunca ameliyat kararı aldık ve kapalı böbrek taşı ameliyatını yaptık. Böbreği dolduran taş çocuklarda nadir görülür. Genetik olarak görülüyor genelde" dedi.

Kapalı ameliyat sonrasında vücutta ameliyat izi kalmadığı için çocuğun psikolojisinde de herhangi olumsuz bir gelişme olmayacağını kaydeden Kılıç, nadir görülen böbrek taşının kapalı ameliyat sayesinde sorunsuz şekilde alınıp hastanın 1 gün sonra normal hayatına döndüğünü kaydetti.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - 5 Yaşındaki Sena'dan 3 Santimetre Böbrek Taşı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement