Mersin Anamur Suriyelilerin Anamur'a Girişlerine İzin Verilmiyor Yeniden - Son Dakika
Güncel

Mersin Anamur Suriyelilerin Anamur'a Girişlerine İzin Verilmiyor Yeniden

Mersin Anamur Suriyelilerin Anamur\'a Girişlerine İzin Verilmiyor Yeniden

Mersin'in Anamur İlçesi'ne çalışmak için gelen Suriyeli bir grup emniyete götürüldü.

19.04.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Anamur İlçesi'ne çalışmak için gelen Suriyeli bir grup emniyete götürüldü. Suriyelilerin Şanlıurfa'daki kampa gönderileceği belirtilirken, Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe, "Devletin kampları varken, turizm sezonu öncesi ilçemize gelmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.

İlçeye Suriyeli mültecilerin geldiği ihbarını alan polis ve zabıta ekipleri, Atatürk Bulvarı'nda Suriyelilerin bulunduğu aracı durdurdu. Kente izinsiz geldikleri belirlenen araçtaki 30 Suriye vatandaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada yapılan incelemede sığınmacıların Şanlıurfa'da ki kampta olmaları gerektiği belirlendi. Suriyeli 35 yaşındaki Ahmet Emir'in nezaretindeki grubun Anamur'a çalışmak için geldikleri ancak çalışma izinlerinin olmadığı tespit edildi. 30 kişinin, yapılan işlemlerin arından Şanlıurfa'daki kampa gönderileceği bildirildi.

"DEVLETİN KAMPLARINDA KALSINLAR"

Belediye Başkanı Mehmet Türe, Suriyelilerin Anamur'da kalma izinlerinin bulunmadığını söyledi. Suriyelilerin Anamur'a gelmelerine izin vermeyeceklerini belirten Türe, şunları söyledi:

"Kimsenin savaş halindeki bir ülkenin vatandaşlarını dışladığı yok. Bizim dinimizde de bu durum yasaklanmıştır. Ancak zaten Devlet Suriyelilerin kalacağı kamplar açmış. Orada kalmaları gerekir. Ancak Türkiye'ye gelenler bununla yetinmiyor ve ülkemizin en gözde yerleşim yerlerine gitmeye çalışıyorlar. Anamur'da ülkemizin en gözde yerlerinden birisidir. Turizm sezonunun başladığı şu günlerde izinsiz olarak ilçemizde kalmaları söz konusu değil."

İHBARLAR GELMEYE BAŞLADI

Öte yandan Anamur Belediyesi Zabıta ekipleri ve polisin yaptığı operasyonun ardından 155 Polis İmdat telefonuna ve 153 Alo Zabıta telefonuna Anamur'un çeşitli mahalle ve sokaklarında Suriyeli bulunduğuna dair ihbar telefonlarının gelmeye başladığı belirtildi.

ANAMUR-DHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Anamur Suriyelilerin Anamur'a Girişlerine İzin Verilmiyor Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mersinli: Helal olsun su merkez bile sizin kadar olamadi 0 0 Yanıtla

Advertisement