Son dakika Mersin haberleri, Mersin son dakika, son dakika Mersin

Son Dakika Mersin Haberleri

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti
    09:29 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus ilçesinde Kırklar Pazar Yeri'ni ve Atatürk Caddesi esnafını ziyaret etti. Seçer'e yoğun ilgi gösterildi ve vatandaşlar desteklerini dile getirdi. Ziyaret sırasında vatandaşlara hizmet broşürü, pazar çantası ve oyuncak dağıtıldı.

  • Mersin'de Jandarma Operasyonu: 4 Silah Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Gözaltına Alındı
    09:25 Mersin'de Jandarma Operasyonu: 4 Silah Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Mersin'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, silah kaçakçılığı yapan bir şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin adresinde yapılan aramada ise 1 tabanca, 1 yivli tüfek, 2 av tüfeği, 70 fişek, 1 şarjör, 150 mermi ve 2 adet 6136'ya tabi bıçak ele geçirildi.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 zanlı gözaltına alındı
    09:23 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 zanlı gözaltına alındı

    Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik çalışma başlattı. Operasyon kapsamında 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüte karşı muhalif gördükleri kişileri tehdit ettiği, örgüt lehine slogan attığı ve terör örgütü propagandası yaptığı tespit edildi. Operasyonda 1 ruhsatsız tabanca, 23 adet fişek, 1 ruhsatsız av tüfeği ve örgütsel dijital materyal ele geçirildi.

  • Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
    09:15 Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 2 cep telefonu, 2 sim kart ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı
    09:09 Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada cep telefonları, sim kartlar ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı
    08:11 Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, kendilerine muhalif olarak gördükleri kişilere tehditler savurmak, baskı yapmak ve seçim irtibat bürosu açılışlarında terörü ve teröristi öven örgütsel sloganlar atmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    08:05 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Silifke Belediyesi Toplu Açılış ve İftar Programı Düzenlendi
    22:07 Silifke Belediyesi Toplu Açılış ve İftar Programı Düzenlendi

    Mersin'in Silifke ilçesinde, Silifke Belediyesi tarafından toplu açılış ve iftar programı düzenlendi. AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, programda yaptığı konuşmada, iftarda vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Belediye Başkanı Sadık Altunok'un yeniden seçilmesi halinde ilçenin daha fazla tanınması adına projelerin hayata geçeceğini belirten Nebati, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarının devam ettiğini hatırlatarak, bu durumu empatiyle hissetmemiz gerektiğini vurguladı. Konuşmaların ardından ilçede tamamlanan 30 proje açıldı.

  • Kilis Polateli Şahinbey OSB'ye yatırımcı bilgilendirme toplantısı yapıldı
    21:19 Kilis Polateli Şahinbey OSB'ye yatırımcı bilgilendirme toplantısı yapıldı

    Kilis Polateli Şahinbey OSB'nin hayata geçmesiyle kentin ciddi ivme kazanacağı belirtildi. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla enerji ve su sorununun çözüleceği ifade edildi. Yatırımcılara her türlü altyapının hazır hale getirileceği taahhüt edildi. Amanos Tünelleri'nin yapımıyla Mersin Limanı'na olan bağımlılığın ortadan kalkacağı vurgulandı.

  • Adana, Mersin ve Hatay'da 18 Mart törenleri düzenlendi
    18:00 Adana, Mersin ve Hatay'da 18 Mart törenleri düzenlendi

    Adana, Mersin ve Hatay'ın ilçelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ile Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi. Adana'da Aladağ İmam Hatip Ortaokulu'nda yapılan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Mersin'in Silifke ilçesinde Anıt Meydanı'nda gerçekleştirilen törende öğrencilere ödüller verildi. Hatay'ın İskenderun ilçesinde ise şehit mezarlarına karanfil bırakıldı ve tiyatro oyunu sahnelendi.

  • Mersin Liman Yolu'nda Yenileme Çalışmaları Tamamlandı
    16:32 Mersin Liman Yolu'nda Yenileme Çalışmaları Tamamlandı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin girişinde bulunan ve limana giriş-çıkış yapan ağır tonajlı araçların sıklıkla kullandığı yolu yeniledi. Yapılan çalışmalar sonucunda yol daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Sosyal Konut Projeleri İkinci 5 Yılda Öncelikli
    16:09 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Sosyal Konut Projeleri İkinci 5 Yılda Öncelikli

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sosyal politikalarI önceleyen bir belediye anlayışı içerisinde hizmet ürettiklerini belirterek, “İkinci 5 yıllık dönemde en önemsediğimiz projelerin başında sosyal konut projeleri geliyor. Sosyal politikalar bizim rutin uygulamalarımız. Belediyecilikte bir vizyon ortaya koyacaksınız. Siz vizyon koyacaksınız, gerçekleşmesi mümkün olmayan şeyleri gerçekleştireceksiniz. Biz de bu yolda ilerliyoruz, öyle tarihe geçiliyor, rutinle tarihe geçilmiyor” dedi.

  • Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazze'ye insani yardım gönderdi
    13:58 Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazze'ye insani yardım gönderdi

    Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 8 Halk Eğitimi Merkezi tarafından İsrail saldırısı altındaki Filistinlilere yönelik insani yardım kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında, Denizli'deki halk eğitimi merkezlerinde üretilen otuz bin adet iç çamaşırı Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mersin'e gönderildi. İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, yardımın içinde olmanın acıyı hafiflettiğini belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri
    13:26 Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri

    Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi. Törenlerde şehitlik anıtlarına çelenkler sunuldu, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

  • Mersin'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi
    13:19 Mersin'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi

    Mersin'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

  • Mersin'de 210 Litre Sahte İçki Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Gözaltına Alındı
    13:09 Mersin'de 210 Litre Sahte İçki Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, sahte içki üretimi yaptığı belirlenen bir kişinin adresine düzenlenen operasyonda 210 litre sahte içki ve üretim malzemeleri ele geçirildi. Şüpheli şahıs ise jandarmadaki işlemlerinin devam etmektedir.

  • Bozyazı'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü törenle kutlandı
    12:46 Bozyazı'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü törenle kutlandı

    Mersin'in Bozyazı ilçesinde, '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü törenle kutlandı. Törende çelenkler sunuldu, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Program, konuşma ve öğrencilerin şiirlerinin okunmasıyla sona erdi.

  • Mersin'de 210 Litre Sahte İçki Ele Geçirildi
    12:15 Mersin'de 210 Litre Sahte İçki Ele Geçirildi

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde bir şahsın evinde yapılan aramada 210 litre sahte içki ve içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelinin sahte içki üretimi yaparak piyasaya süreceği bilgisine ulaşmış ve şahsı gözaltına almıştır.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler'i mağlup etti
    11:24 Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler'i mağlup etti

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı, Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejlilerle mücadelesini 70-84 kazanarak, evine galibiyetle döndü. Ligin 29. haftasında da rakibini alt eden 'Carettalar', galibiyet serisini sürdürüyor.

  • Serdar Soydan: İşçi kıyımı yapmayacağız
    10:23 Serdar Soydan: İşçi kıyımı yapmayacağız

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, işçi kıyımı iddialarına yanıt vererek, çalışanların haklarını koruyacaklarını ve adaletsizlikleri gidereceklerini belirtti.

  • Samsunlu sporcu Türkiye Havalı Silahlar Şampiyonası'nda üçüncü oldu
    10:04 Samsunlu sporcu Türkiye Havalı Silahlar Şampiyonası'nda üçüncü oldu

    Mersin'de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda Samsunlu sporcu Bilge Alev, büyük kadınlar kategorisinde Türkiye üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

  • Mersin'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Tutuklama
    08:26 Mersin'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Tutuklama

    Mersin'de jandarma ekiplerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonlarda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Erdemli, Mut ve Çamlıyayla ilçelerinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik çalışma yaptı. Operasyon sonucunda 3 şüpheli yakalanırken, yapılan aramalarda birçok uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

  • Mersin'de Uyuşturucu Operasyonunda 3 Şüpheli Tutuklandı
    08:12 Mersin'de Uyuşturucu Operasyonunda 3 Şüpheli Tutuklandı

    Mersin'de jandarma ekiplerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonlarda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda 1 kilo 515 gram metamfetamin, 186 gram skunk, 1 kilo 433 gram kubar esrar, 361 gram kenevir tohumu, 430 adet uyuşturucu hap, 450 gram ateş buz, 8 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 2 adet tabanca ve 39 adet fişek ele geçirildi.

  • Mersin'de kuyumcu soyan hırsızlar yakalandı
    17 Mar Mersin'de kuyumcu soyan hırsızlar yakalandı

    Mersin'de altın almak bahanesiyle kuyumcuya gelen 3 kadından biri iş yeri sahibini oyalarken, diğerleri vitrindeki altınları çaldı ancak polisin çalışmasıyla şüphelilerden 2'si yakalandı. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansımıştı.

  • Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel: Düşme hattından uzaklaşmak istiyoruz
    17 Mar Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel: Düşme hattından uzaklaşmak istiyoruz

    Atakaş Hatayspor, Mersin'de Yılport Samsunspor'u 3-0 yenerek düşme hattından uzaklaşmayı hedeflediklerini belirten teknik direktör Volkan Demirel, takımın başarılı performansını ve gelecek planlarını değerlendirdi.

  • Atakaş Hatayspor, Yılport Samsunspor'u 3-0 mağlup etti
    17 Mar Atakaş Hatayspor, Yılport Samsunspor'u 3-0 mağlup etti

    Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Atakaş Hatayspor, Mersin'de ağırladığı Yılport Samsunspor'u 3-0 yendi. Strandberg, Dele-Bashiru ve Rivas'ın attığı gollerle Hatayspor galibiyete ulaştı.

  • Hatayspor, Samsunspor'u 3-0 mağlup etti
    17 Mar Hatayspor, Samsunspor'u 3-0 mağlup etti

    Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Hatayspor, Mersin Stadyumu'nda karşılaştığı Samsunspor'u 3-0 mağlup etti. Strandberg, Dele Bashiru ve Rivas'ın attığı gollerle Hatayspor galibiyete ulaştı.

  • Hatayspor, Yılport Samsunspor'u 1-0 mağlup etti
    17 Mar Hatayspor, Yılport Samsunspor'u 1-0 mağlup etti

    Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Atakaş Hatayspor, Mersin'de ağırladığı Yılport Samsunspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. 3. dakikada Strandberg'in golüyle öne geçen Hatayspor, VAR incelemesi sonucu golün geçerli sayıldığı maçta ilk yarıyı önde kapattı.

  • Hatayspor, Samsunspor'u 1-0 mağlup etti
    17 Mar Hatayspor, Samsunspor'u 1-0 mağlup etti

    Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Hatayspor, Mersin Stadyumu'nda Samsunspor ile karşılaştı. Karşılaşmanın ilk yarısında Hatayspor, 1-0 öne geçti. Strandberg'in attığı golle Hatayspor galibiyete ulaştı.

  • MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda MYK'de 43 yeni isim yer aldı
    17 Mar MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda MYK'de 43 yeni isim yer aldı

    MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda yapılan oylama sonucunda Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) 43 yeni isim yer alırken, 32 isim ise yerini korudu. Yeni MYK'de 15 kişilik Başkanlık Divanı üyelerinin tamamı yer aldı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ile MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan ve Kırklareli Belediye Başkan adayı Derya Bulut ise yeni MYK'de yer almadı. Ayrıca yeni Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri de belirlendi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret etti
    17 Mar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret ederek, Mersin'in çeşitliliğine vurgu yaptı ve belediye başkanlığının ideolojik bağnazlığı ve dinsel taassubu kabul etmediğini belirtti.

  • Mersin Engelsiz Gençlik Merkezi Tamamlandı
    17 Mar Mersin Engelsiz Gençlik Merkezi Tamamlandı

    Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip Mersin Engelsiz Gençlik Merkezi inşaatının tamamlandığını belirtti. Merkez, engelli bireylerin ve ailelerinin hizmetine sunulacak.

  • Mezitli Belediyesi Behiye Şifan Kız Öğrenci Yurdu Hizmete Girdi
    17 Mar Mezitli Belediyesi Behiye Şifan Kız Öğrenci Yurdu Hizmete Girdi

    Mezitli Belediyesi tarafından yapılan Behiye Şifan Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışı gerçekleştirildi. Yurtta 306 öğrenciye hizmet verilecek. Açılış töreninde Mersin'in sevilen müzik grubu Megaband sahne aldı.

  • Mersin Kültür Park'ta Bisiklet ve Koşu Yolları Yenilendi
    17 Mar Mersin Kültür Park'ta Bisiklet ve Koşu Yolları Yenilendi

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Kültür Park'ta bulunan bisiklet ve koşu yollarını yeniledi. Yapılan çalışmalarla 7 kilometrelik bisiklet ve koşu yolunun zemini iyileştirildi ve şerit çizgileri yenilendi.

  • Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazze'ye yardım malzemesi gönderiyor
    17 Mar Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazze'ye yardım malzemesi gönderiyor

    Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne yardım malzemesi götürmek üzere yola çıkan tır, Mersin Havalimanı'na gönderildi. Gazze'deki kadın ve çocuklara destek olmak amacıyla halk eğitim merkezlerinde üretilen polar battaniyeler, kış şartlarına karşı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan: Mersin'in sorunlarını çözeceğiz
    17 Mar Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan: Mersin'in sorunlarını çözeceğiz

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Mersin'in sorunlarını çözmek için çalışacaklarını ve bahanelere sığınmayacaklarını belirtti. Ulaşım sorunu, alt yapı düzenlemeleri ve raylı sistem gibi konuları da ele alan Soydan, liyakatli belediyecilik anlayışının başladığını vurguladı. Ayrıca, güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştıracaklarını ve Mersin'e yatırım çekmek için devlet kurumlarıyla diyalog kuracaklarını ifade etti.

  • Mersin'de 530 kişi yakalandı, 37'si tutuklandı
    17 Mar Mersin'de 530 kişi yakalandı, 37'si tutuklandı

    Mersin'de jandarmanın son bir hafta içinde aranan şahıslara yönelik yaptığı operasyonlarda 530 kişi yakalandı, 37'si tutuklandı. Jandarma Suç Araştırma Timlerinin (JASAT) çalışmaları sonucunda dolandırıcılık suçundan 23, hırsızlık suçundan 24 yıla kadar hapis cezası bulunan hükümlüler de dahil olmak üzere 530 şahıs yakalandı. Tutuklanan 37 kişi adliyeye sevk edilerek cezaevine gönderildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli'de öğrenci ve velilerle buluştu
    17 Mar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli'de öğrenci ve velilerle buluştu

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler ve aileleriyle buluştu. Seçer, hizmetlerini anlattığı buluşmada eğitime önem verdiklerini vurguladı ve yerel seçimlerde destek istedi.

  • Çukurova Basketbol Mersin, Emlak Konut'u 93-80 yenerek galip geldi
    16 Mar Çukurova Basketbol Mersin, Emlak Konut'u 93-80 yenerek galip geldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi 29. haftasında Çukurova Basketbol Mersin, evinde konuk ettiği Emlak Konut'u 93-80 yenerek galibiyet elde etti. ÇBK Mersin, maçın başından sonuna kadar üstün bir performans sergileyerek rakibini mağlup etti.

  • ÇBK Mersin, Emlak Konut'u 93-80 yenerek galibiyetini sürdürdü
    16 Mar ÇBK Mersin, Emlak Konut'u 93-80 yenerek galibiyetini sürdürdü

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 29. haftasında ÇBK Mersin, evinde konuk ettiği Emlak Konut'u 93-80 yenerek galibiyetini sürdürdü. Maçın başından sonuna üstün bir performans sergileyen ÇBK Mersin, oyunda kontrolü elinde tuttu ve rahat bir galibiyet elde etti.

  • Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazze'ye insani yardım malzemesi gönderdi
    16 Mar Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazze'ye insani yardım malzemesi gönderdi

    Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gazze'deki kadın ve çocuklara yönelik başlatılan insani yardım projesi kapsamında hazırlanan malzemeler yola çıktı. Halk eğitim merkezlerinin öğretmen, usta öğretici ve kursiyerleri tarafından hazırlanan havlu takımları, polar battaniyeler, eşofman altları ve çocuk eşofman takımları Gazze'ye gönderildi. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilen kumaşlarla üretilen 30 bin eşofman takımı da ikinci sevkiyatla Mersin'e gönderildi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gazze'deki Soykırımın Son Bulması İçin Çalışacak
    16 Mar Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gazze'deki Soykırımın Son Bulması İçin Çalışacak

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Mersin, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu ile birlikte düzenlenen 'İftardan İnfaka Gazze' programında yaptığı konuşmada, Gazze'deki soykırımın sona ermesi için insanlığın üzerine düşeni yapacaklarını belirtti. Programda ayrıca Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve diğer katılımcılar da Filistin halkına desteklerini dile getirdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kır Çiçekleri' Projesiyle Yetişen Sporcu Şampiyon Oldu
    16 Mar Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kır Çiçekleri' Projesiyle Yetişen Sporcu Şampiyon Oldu

    Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kır Çiçekleri' projesi çerçevesinde yetişen sporculardan Yağmur Tek, Okullar Arası Mersin Şampiyonası tekvando branşında üst üste 5 maç kazanarak şampiyon oldu.

  • Mersin ve Ankara'da 252 Milyon Lira Değerinde Kaçakçılık Önleniyor
    16 Mar Mersin ve Ankara'da 252 Milyon Lira Değerinde Kaçakçılık Önleniyor

    Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda Mersin'de 240 milyon lira değerinde ticari eşya, Ankara'da ise 12 milyon lira değerinde kıyılmış tütün ve makaron ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda kaçakçılığın önüne geçilirken şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

  • Yılport Samsunspor, Atakaş Hatayspor ile karşılaşacak
    16 Mar Yılport Samsunspor, Atakaş Hatayspor ile karşılaşacak

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Atakaş Hatayspor ile Mersin'de karşılaşacak. Mücadelede Samsun ekibi, alt sıralar ile arasındaki puan farkını açmak için galibiyet arayacak. Karadeniz ekibinde kart cezalısı Marius Mouandilmadji dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

  • Mersin ve Ankara'da 252 Milyon Liralık Kaçakçılık Operasyonu
    16 Mar Mersin ve Ankara'da 252 Milyon Liralık Kaçakçılık Operasyonu

    Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Mersin'de yapılan operasyonda, istihbari çalışmalar sonucunda takibe alınan bir konteynerin üzerinde aynı numaranın yazdığı başka bir konteyner ile değiştirildiği tespit edildi. X-ray taramasında şüpheli yoğunluk belirlenmesi üzerine yapılan aramada, 240 milyon lira değerinde çeşitli türlerde ticari eşya bulundu. Ankara'daki operasyonda ise bir depo önündeki araçta yapılan aramada, 12 milyon lira değerinde 2,5 milyon makaron ve 2 bin 664 kilogram kıyılmış tütün ele geçirildi. Her iki operasyon da kaçakçılığı önlemeye yönelik olarak gerçekleştirildi.

  • Samsunspor, Hatayspor maçı için Mersin'e doğru yola çıktı
    16 Mar Samsunspor, Hatayspor maçı için Mersin'e doğru yola çıktı

    Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda Hatayspor ile karşılaşacak. Samsunspor, maç için hazırlıklarını tamamlayarak Mersin'e hareket etti. İki takım arasında oynanan mücadelelerde Samsunspor 2 galibiyet alırken, Hatayspor 1 galibiyet elde etti. Maçı Burak Şeker, Murat Ergin Gözütok ve Uğur Sarı hakem üçlüsü yönetecek.

  • Atakaş Hatayspor, Yılport Samsunspor ile Mersin'de karşılaşacak
    16 Mar Atakaş Hatayspor, Yılport Samsunspor ile Mersin'de karşılaşacak

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Yılport Samsunspor ile Mersin'de karşılaşacak. Hatayspor, üst sıralara çıkmak isteyen bir performans sergilemek için seyircisi önünde galibiyet arayacak.

  • Vahap Seçer, Mersin halkıyla bir araya gelmeye devam ediyor
    16 Mar Vahap Seçer, Mersin halkıyla bir araya gelmeye devam ediyor

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin halkıyla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Seçer, Gülnar'da yurttaşlarla buluşarak, yapılan hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirdi ve destek istedi. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'nin yol, içme suyu, kanalizasyon gibi ihtiyaç duyulan hizmetleri yapmaya devam edeceğini vurguladı.

  • Mersin'de Tarım Aracı Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti
    16 Mar Mersin'de Tarım Aracı Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Mersin'in Mut ilçesinde, Hüseyin Bozca'nın kullandığı tarım aracı şarampole devrildi. Olay sonucunda sürücü hayatını kaybetti. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Bozca'nın yaşamını yitirdiğini belirledi ve cenazesi Mut Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gülnar'da Paket Atık Su Arıtma Tesisi'nin Temel Atma Töreninde Konuştu
    16 Mar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gülnar'da Paket Atık Su Arıtma Tesisi'nin Temel Atma Töreninde Konuştu

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gülnar ilçesinde Sipahili Paket Atık Su Arıtma Tesisi'nin temel atma töreninde konuştu. Tesisin toplam maliyeti 98 milyon 238 bin lira olacak ve 240 günde tamamlanması planlanıyor. Başkan Seçer, tesisin bölgenin kanalizasyon ve atık su ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Ayrıca Başkan Seçer, Gülnar'a sosyal yaşam merkezi yapacaklarını ve tarımsal desteklerin devam edeceğini söyledi.

  • Mersin'de Taktak Kaza: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
    16 Mar Mersin'de Taktak Kaza: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

    Mersin'in Mut ilçesinde taktak olarak bilinen tarım aracının şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Kaza, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldi. Olay yerine giden ekipler, Hüseyin Bozca'nın hayatını kaybettiğini belirledi.

  • CHP Milletvekili Gülcan Kış, seçim sonrası ekonomik gelişmelere ilişkin soru önergesi verdi
    15 Mar CHP Milletvekili Gülcan Kış, seçim sonrası ekonomik gelişmelere ilişkin soru önergesi verdi

    CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, seçim sonrasında ekonomide yaşanacak gelişmelere ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sorular yöneltti. Kış, zam ve vergi artışlarına yönelik çalışma olup olmadığını ve enflasyonun acı gerçeği ile karşılaşılacağı yorumlarının doğru olup olmadığını sordu. Ayrıca, hükümeti açıklama yapmaya davet etti ve krizin faturasının yine vatandaşa kesileceği endişesini dile getirdi.

  • Abdülhamid Han Gemisi, yeni görevi öncesi Taşucu Limanı açıklarına demirledi
    15 Mar Abdülhamid Han Gemisi, yeni görevi öncesi Taşucu Limanı açıklarına demirledi

    Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılan 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, yeni görevi öncesi Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı açıklarına demirledi. Gemide yeni sefer öncesi hazırlıklar yapılıyor ve tamamlanmasının ardından gemi yeni görev yerine hareket edecek. Abdülhamid Han, mavi vatanda hidrokarbon arama çalışmalarına katılan filonun en güçlüsü olarak öne çıkıyor.

  • MDOB, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için 'Kahramanlık Türküleri' konseri düzenliyor
    15 Mar MDOB, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için 'Kahramanlık Türküleri' konseri düzenliyor

    Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109. yılında 'Kahramanlık Türküleri' konserini düzenleyecek. Konser, 18 Mart Pazartesi günü saat 20.30'da Mersin Opera Fuayesi'nde gerçekleştirilecek ve solistler Avşin Dilara Kaymak, Orhan Güllüler, Ragıp Ufuk Kasar ve Serkan Sevinç'in sahne alacağı bir program sunacak.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Aydıncık'ta Tarımsal Destekler Töreni Düzenledi
    15 Mar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Aydıncık'ta Tarımsal Destekler Töreni Düzenledi

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydıncık ilçesinde tarımsal destekler töreninde yaptığı konuşmada, Aydıncık'ın tarım ve turizm bölgesi olduğunu belirterek, halkın daha sağlıklı bir çevrede yaşamasını sağlayacaklarını söyledi.

  • Tarsus'ta Harita Teknisyeni Toprak Kayması Sonucu Hayatını Kaybetti
    15 Mar Tarsus'ta Harita Teknisyeni Toprak Kayması Sonucu Hayatını Kaybetti

    Mersin'in Tarsus ilçesinde, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde görevli harita teknisyeni Barış Sarı (37), çalışma yaparken meydana gelen toprak kayması sonucu hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri, Sarı'yı toprak altından çıkardı ancak kurtarılamadı. Sarı'nın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Tarsus Mezarlığı'na defnedildi.

  • Mersin Toroslar ilçesindeki villada çıkan yangın söndürüldü
    15 Mar Mersin Toroslar ilçesindeki villada çıkan yangın söndürüldü

    Mersin'in Toroslar ilçesinde bulunan bir villada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangın nedeniyle villada hasar meydana gelirken, dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı.

  • Adana, Mersin ve Hatay'da Ramazan Ayının İlk Cuma Namazı Kılındı
    15 Mar Adana, Mersin ve Hatay'da Ramazan Ayının İlk Cuma Namazı Kılındı

    Adana, Mersin ve Hatay'daki camilerde ramazan ayının ilk cuma namazı kılındı. Adana'da Sabancı Merkez Camisi'ne gelen çok sayıda kişi, hutbenin ardından saf tutup namazlarını eda etti. Mersin'de Ulu Camisi'ne gelen vatandaşlar da cuma namazını kıldı ve dua etti. Hatay'da ise Nihal Atakaş Camisi'ne gelen vatandaşlar, hutbenin ardından ramazan ayının ilk cuma namazını kıldı ve dua etti.

  • Mersin'de Dünya Kadınlar Günü'nde Hatıra Bahçesi Oluşturuldu
    15 Mar Mersin'de Dünya Kadınlar Günü'nde Hatıra Bahçesi Oluşturuldu

    Mersin'in Mut ilçesinde, Dünya Kadınlar Günü anısına oluşturulan hatıra bahçesine 650 fide dikildi. Mut Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, kadınlar 500 lavanta ve 150 biberiye fidesini toprakla buluşturdu. Orman İşletme Müdürü Utku Danış, katılımcılara teşekkür ederek Dünya Kadınlar Günü'nü güzel bir bahçe oluşturarak kutlamak istediklerini belirtti.

  • ÇBK Mersin, Emlak Konut karşısında galibiyeti hedefliyor
    15 Mar ÇBK Mersin, Emlak Konut karşısında galibiyeti hedefliyor

    Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin, Emlak Konut ile yapacağı karşılaşmada galibiyeti hedefliyor. FIBA Kadınlar Euroleague'de Final Four'a kalan ÇBK Mersin, ligde de başarısını sürdürmek istiyor. ÇBK Mersin Genel Koordinatörü Ender Ünlü, Emlak Konut karşısında kazanarak yollarına devam etmek istediklerini belirtti. Takımın en önemli itici gücünün taraftarlar olduğunu vurgulayan Ünlü, sporseverleri maça davet etti.

  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, iş dünyasından gelen talepleri önemsiyor
    15 Mar Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, iş dünyasından gelen talepleri önemsiyor

    Serdar Soydan, Mersin'in iş dünyası ile büyüyerek büyük projeleri hayata geçireceğini ve yeni yatırımcıları çekmeyi hedeflediğini belirtti.

  • Mersin TTO Elçileri Belgelerini Aldı
    15 Mar Mersin TTO Elçileri Belgelerini Aldı

    Mersin Teknoloji Transfer Ofisi'nin başlattığı proje kapsamında, başarılı olan TTO elçileri belgelerini aldı. Mülakatta başarılı olan 16 öğrenci, TTO elçisi olmaya hak kazandı. TTO elçiliği programı ile öğrencilerin projelere katılımı amaçlanıyor ve proje tecrübesi kazanmaları hedefleniyor.

  • Mersin'de yasa dışı bahis operasyonunda 11 kişi tutuklandı
    15 Mar Mersin'de yasa dışı bahis operasyonunda 11 kişi tutuklandı

    Mersin'in Erdemli ve Mezitli ilçelerinde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 12 zanlıdan 11'i tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin internet üzerinden yasa dışı bahis oynatarak haksız kazanç elde ettiğini tespit etti. Operasyonda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ile 86 bin 960 lira ele geçirildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur'un çalışan, üreten insanların kenti olduğunu söyledi
    15 Mar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur'un çalışan, üreten insanların kenti olduğunu söyledi

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur'da gerçekleştirilen törenlere katılarak Anamurlularla bir araya geldi. Seçer, Anamur'un çalışan, üreten insanların kenti olduğunu vurgulayarak, tarımsal desteklerin önemine dikkat çekti.

  • Trendyol, Türk Üreticileriyle Azerbaycan ve Suudi Arabistan'a Satış Yaptı
    15 Mar Trendyol, Türk Üreticileriyle Azerbaycan ve Suudi Arabistan'a Satış Yaptı

    Trendyol, Almanya ile başladığı yurt dışı açılımlarını Azerbaycan, Körfez Ülkeleri, Orta ve Doğu Avrupa (CEE) pazarıyla sürdürerek Türk ürün ve üreticilerini dünya pazarlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Şubat ayında en çok Azerbaycan ve Suudi Arabistan'a satış yapan Trendyol satıcıları, tişört, gömlek, elbise, sneaker ve pijama takımı gibi Türk ürünlerine yoğun ilgi gördü. İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Adana, Gaziantep, Denizli, Aydın, Mersin ve Antalya ise şubatta en çok e-ihracat yapan şehirler oldu. Trendyol, mikro ihracat çözümleriyle 85 bin satıcısını ihracatçı yaparak 149 bin ürünün yurt dışına ulaşmasını sağladı.

  • Kayseri Bölgesi Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda Takım ve Bireyselde Başarılı
    15 Mar Kayseri Bölgesi Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda Takım ve Bireyselde Başarılı

    Mersin'de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri Bölgesi yıldızlarda takım halinde Türkiye Şampiyonu olurken, bireyselde de Kayserili sporcular önemli derecelere imza attı. Kayseri Takımı, Eslem Yüce, Nilda Mira Şirin, Fatma Güney ile yıldızlarda takım halinde Türkiye birincisi olurken, bireyselde ise Mehmet Furkan Ayaslı Türkiye birincisi, Selim Karahan Türkiye üçüncüsü, Eslem Yüce Türkiye dördüncüsü, Mert İbrahim Özel Türkiye beşincisi oldu. Kayserili sporculardan Hale Derya Eroğlu da Türkiye altıncısı oldu ve TOHM baraj puanı attı. Arzu Naz Yılmaz ve Mahmut Saban ise attıkları puan ile Federasyon baraj puanını geçme başarısı elde ettiler.

  • Hasketbol Spor Kulübü, Mersin Barosu Spor Kulübü ile deplasmanda karşılaşacak
    15 Mar Hasketbol Spor Kulübü, Mersin Barosu Spor Kulübü ile deplasmanda karşılaşacak

    Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'nde Kayseri'yi temsil eden Hasketbol Spor Kulübü, Mersin Barosu Spor Kulübü'nün konuğu olacak. İlk haftada mağlup olan Hasketbol, deplasmanda galip gelmek istiyor.

  • Mersin'de 25 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu: 11 tutuklama
    15 Mar Mersin'de 25 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu: 11 tutuklama

    Mersin'de jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada internet üzerinden yasa dışı bahis oynatarak 25 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 12 şüpheli yakalandı, 11'i tutuklandı.

  • Vahap Seçer Anamur'da halkla buluştu ve tarımsal destekler törenine katıldı
    15 Mar Vahap Seçer Anamur'da halkla buluştu ve tarımsal destekler törenine katıldı

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Anamur'da 'Anamur Hal Kompleksi Temel Atma, Emekli Evi ile Okuma Salonu Açılış ve Tarımsal Destekler Töreni'ne katıldı. Seçer, Anamur halkıyla iftar yaptı. Seçer, Anamur Hali'nin Anamur'a yakışmadığını belirterek, Anamur Hali'nin bitirilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ayrıca, Emekli Evi ve Okuma Salonu da Anamurluların hizmetine sunuldu.

  • Mersin'de Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 12 Şüpheli Yakalandı, 11'i Tutuklandı
    15 Mar Mersin'de Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 12 Şüpheli Yakalandı, 11'i Tutuklandı

    Mersin'de jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada internet üzerinden yasa dışı bahis oynatarak 25 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 12 şüpheli yakalandı, 11'i tutuklandı. Operasyonda çok sayıda dijital malzeme ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • Mersin Polisi Operasyonla 26 Düzensiz Göçmen Yakaladı, 3 Organizatör Tutuklandı
    14 Mar Mersin Polisi Operasyonla 26 Düzensiz Göçmen Yakaladı, 3 Organizatör Tutuklandı

    Mersin polisinin düzenlediği operasyonda 26 düzensiz göçmen yakalandı, gözaltına alınan 3 organizatör çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 26 düzensiz göçmen ile 3 organizatör yakalandı. Tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderilirken, göçmenlerle ilgili gerekli işlemler yapıldı.

  • Vahap Seçer, Gülnar, Bozyazı ve Anamur'u ziyaret etti
    14 Mar Vahap Seçer, Gülnar, Bozyazı ve Anamur'u ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Gülnar, Bozyazı ve Anamur'u ziyaret etti. Seçer, ziyaretlerinde atık su problemi, hizmetler ve seçimler hakkında konuştu. Gülnar'da Bayram Ali Dede'yi destekleyen Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de destek istedi. Seçer, Bozyazı ve Anamur'da da esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi ve halkın sevgi gösterileriyle karşılandı.

  • Mersin'de 26 düzensiz göçmen yakalandı, 3 göçmen kaçakçısı tutuklandı
    14 Mar Mersin'de 26 düzensiz göçmen yakalandı, 3 göçmen kaçakçısı tutuklandı

    Mersin'de polisin operasyonunda 26 düzensiz göçmen yakalandı ve 3 göçmen kaçakçısı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmada 26 düzensiz göçmen yakalandı ve 3 organizatör tutuklandı.

  • Mersin Kıyılarında Göçmen Denizanası Alarmı
    14 Mar Mersin Kıyılarında Göçmen Denizanası Alarmı

    Mersin kıyılarında Kızıldeniz üzerinden gelen göçmen denizanası (Rhopilema Nomadica) ölümleri artıyor. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş, vatandaşları denizanasına temas etmemeleri konusunda uyardı. Denizanalarının erken gelmesinin küresel ısınmanın etkisi olduğunu belirten Kıdeyş, bu durumun deniz ekosistemini olumsuz etkilediğini ifade etti.

  • Mersin Erdemli'de Bilim ve Teknoloji Şenliği Düzenlendi
    14 Mar Mersin Erdemli'de Bilim ve Teknoloji Şenliği Düzenlendi

    Mersin'in Erdemli ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen bilim ve teknoloji şenliğinde, 15 okuldan 35 proje tanıtıldı. İl Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakam da açılışa katılarak öğrencilerin tasarladığı eserleri inceledi ve gençlerin Türkiye'yi hak ettiği yere taşıyabileceklerini gösterdiklerini belirtti.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, dar gelirli ve emeklilere destek verecek
    14 Mar Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, dar gelirli ve emeklilere destek verecek

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, dar gelirli ve emeklilere destek vereceklerini belirterek, su fiyatlarını indireceklerini ve emeklilere sosyal destek sağlayacaklarını açıkladı.

  • Mersin'de Babasını Kaybeden İlker Koç, Amcasından Yapılan Böbrek Nakliyle Sağlığına Kavuştu
    14 Mar Mersin'de Babasını Kaybeden İlker Koç, Amcasından Yapılan Böbrek Nakliyle Sağlığına Kavuştu

    Mersin'de babasını kaybeden beş çocuk babası İlker Koç, hastalığının son evresinde amcasından yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu. Tarsus ilçesinde çiftçilik yapan diyabet ve tansiyon hastası Koç'a, 2008'de kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Yüksek tansiyon hastası babasını aynı yıl kaybeden Koç, rahatsızlığı ilerleyince bir süre diyalize girdi. Mersin'deki tedavilerinin ardından Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesine başvuran Koç'a, nakil önerildi. Eşi 49 yaşındaki Zeynep Koç'un böbreğini vermek için yaptırdığı tetkiklerde dokular uyumlu çıkmadı. Koç, enfeksiyon kaparak, yoğun bakıma alınınca 63 yaşındaki amcası Mehmet Koç, yeğeninin yaşaması için gönüllü oldu. Tetkiklerde dokuları uyumlu çıkan amcanın böbreği, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlığı başkanlığındaki ekip tarafından İlker Koç'a nakledildi. Yeniden yaşama bağlanan Koç, böbrek rahatsızlığı nedeniyle zorlu bir yaşamının olduğunu dile getirdi. Amca Mehmet Koç da yeğeni sık sık fenalaşınca üzüldüğünü belirterek, kardeşini kaybettiğini, yeğenin yaşaması için gönüllü olduğunu ifade etti. Eşi Zeynep Koç ise kötü bir süreç yaşadıklarını, eşinin sağlığının her geçen gün kötüye gittiğini söyledi. Böbreğini vermek için dokuları uyumlu çıkmayınca üzüldüğünü dile getiren Koç, eşim enfeksiyon kaptığı için durumu ağırlaşmıştı. Son çarenin nakil olması gerektiği söylendi. Şükür sağlığına kavuştu.

  • Mersin'de Kentsel Dönüşüm Projeleri Hızla Devam Ediyor
    14 Mar Mersin'de Kentsel Dönüşüm Projeleri Hızla Devam Ediyor

    Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yeni dönem için alacakları 5 yıllık vize sayesinde kentsel dönüşüm projelerine hızla devam edeceklerini açıkladı. Başkan Gültak, Çay Mahallesi'nde yapılan esnaf ziyaretinde projelerini anlattı ve halkın büyük memnuniyetini dile getirdi.

  • Kütahya Gençlik Merkezi sporcusu Hatice Yel Türkiye Şampiyonası'nda şampiyon oldu
    14 Mar Kütahya Gençlik Merkezi sporcusu Hatice Yel Türkiye Şampiyonası'nda şampiyon oldu

    Mersin'de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda Kütahya'yı temsil eden Kütahya Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Hatice Yel, 10 Metre Havalı Tüfek Genç Kadınlar Finali'nde Türkiye şampiyonu oldu. Vali Musa Işın, şampiyonadan dönen sporcuları kabul etti ve başarılarının devamını diledi.

Advertisement