Mersin - Avrupa Feminist Karavanı, Özgecan İçin Rotasını Değiştirdi - Son Dakika
Güncel

Mersin - Avrupa Feminist Karavanı, Özgecan İçin Rotasını Değiştirdi

Mersin - Avrupa Feminist Karavanı, Özgecan İçin Rotasını Değiştirdi

Avrupa Feminist Karavanı, Özgecan için rotasını değiştirdi Dünya Kadın Yürüyüşü'nün 4'üncü Uluslararası Eylemi çerçevesinde 6 Mart'ta Mardin'in Nusaybin İlçesi'nden yola çıkan Avrupa Feminist Karavanı, Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesinden dolayı rotasına Mersin'e ekleyip Aslan'ın mezarını ve ailesini ziyaret etti.

11.03.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Feminist Karavanı, Özgecan için rotasını değiştirdi

Dünya Kadın Yürüyüşü'nün 4'üncü Uluslararası Eylemi çerçevesinde 6 Mart'ta Mardin'in Nusaybin İlçesi'nden yola çıkan Avrupa Feminist Karavanı, Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesinden dolayı rotasına Mersin'e ekleyip Aslan'ın mezarını ve ailesini ziyaret etti.

Aralarında İngiltere, İsveç, Yunanistan, Portekiz, İspanya, Fransa, Almanya, Sırbistan'dan kadın örgütü temsilcilerinin bulunduğu Avrupa Feminist Karavanı'nın, dün Hatay'da gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından bugün geldiği Mersin'de ilk durağı Fransa'nın Paris şehrinde 9 Ocak 2013'te 2 arkadaşı ile aynı evde öldürülen PKK'lı Leyla Şaylemez'in Güneykent Mezarlığı'ndaki mezarı oldu. Burada Cumali Şaylemez tarafından karşılanan yaklaşık 60 kadın, Şaylemez'in mezarından toprak aldı.

Kadınlar daha sonra Şehir Mezarlığı'na geçerek Tarsus'ta öldürülen üniversiteli Özgecan Aslan'ın mezarını ziyaret etti. Yağmur altında gerçekleşen ziyarette kadınlar, Özgecan'ın maruz kaldığı vahşeti lanetledi. Dünya Uluslararası Kadın Yürüyüşü Komite Üyesi Yıldız Temir Türkan, Özgecan Aslan cinayetinin çok vahim bir olay olduğunu belirterek, "Özgecan Aslan, Türkiye'de yaşanan kadın cinayetlerinin bardağı taşıran son damlası oldu. Özgecan Aslan, erkek cinayetinin vahşice bir kurbanı oldu. Öldürülürken de son ana kadar direndi. O yüzden Türkiye'de kadın cinayetlerine duyulan tepkinin ve öfkenin sembolü oldu" diye konuştu.

Grup daha sonra Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret etti. Burada Özgecan'ın annesi Songül ve babası Mehmet Aslan ile bir araya gelen grup üyeleri aileye başsağlığı diledi. Grupta bulunan Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı HDP'li Yüksel Mutlu, kadın mahkumlar tarafından Aslan Ailesi'ne iletilmek üzere gönderilen bir mektubu teslim etti. Yıldız Temir Türkan ise, programlarında Mersin'in olmadığını ancak Özgecan Aslan'ın ölümü nedeni ile rotalarını Mersin'e çevirerek Avrupalı feministlerle birlikte kentte geldiklerini dile getirdi. Ziyarette ayrıca yabancı konuklar, duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Dünya Uluslararası Kadın Yürüyüşü Komite üyesi Yıldız Temir Türkan, Dünya Kadın Yürüyüşü'nün feminist bir hareket olduğunu dile getirdi. Yıldız Temir Türkan, hareketin 160 ülkeden 6 binin üzerinde yoksulluk ve açlıkla mücadele konusunda kadın örgütlerini bir araya getirdiğini dile belirterek her 5 yılda bir eylem gerçekleştirdiklerini söyledi.

6 Mart'ta Nusaybin İlçesi'nden yola çıkan Avrupa Feminist Karavanı'nın Türkiye'deki son durağı İzmir olacak. İzmir'den Yunanistan'a geçecek olan Avrupa Feminist Karavanı, birçok ülkeyi dolaşarak 17 Ekim 2015 tarihinde Portekiz'in Coimbra kentinde Dünya Kadın Yürüyüşü'nü tamamlayacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Avrupa Feminist Karavanı, Özgecan İçin Rotasını Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement