Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan Açıklaması

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan Açıklaması

"2013 haziran ayından bu yana Tarsus’tan başlayarak köy yolları için yoğun bir çalışma başlattık ve bugüne kadar 100 köyümüzün yolunu asfaltlayarak onları bu sıkıntıdan kurtardık"

28.01.2014 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 2013 haziran ayından bu yana Tarsus'tan başlayarak köy yolları için yoğun bir çalışma başlattıklarını ve şimdiye kadar 100 köyün yolunu asfaltlayarak vatandaşları yol sıkıntısından kurtardıklarını belirtti.

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, haziran ayında Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nden aldıkları yetki çerçevesinde ilçelere bağlı köy yollarının asfaltlama işlemini başlattıklarını ve son 6 ay içerisinde toplam 100 köy yolunun asfaltlama işlemini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Değişen yasa çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi sınırları içine giren merkez köylere gerekli hizmetleri götürdüklerini ve birçok köyün başta içme suyu ve asfalt olmak üzere sıkıntılarını çözdüklerini dile getiren Özcan, şunları kaydetti:

"Bu seçimde ise bütün il geneli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandı. Dolayısıyla il genelindeki 528 köyün tüm sorunları bizim tarafımızdan halledilmek zorunda. Biz Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden aldığımız yetki çerçevesinde, yasanın yürürlüğe gireceği tarihi beklemeden, başta Tarsus olmak üzere birçok ilçemize bağlı köylerin öncelikle asfalt olmak üzere, oturma grupları, çöp tenekeleri, mezarlık düzenlemesi, içme suyu borusu ve parke taşı gibi sorunlarını hallediyoruz. Bugün itibariyle sadece Tarsus'ta 75, il genelinde ise 100 köy yolunun asfaltlama işlemi sona erdi."

Son 6 ay içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kendi rekorunu kırarak günde 6 bin ton asfalt kullandığını anlatan Özcan, şöyle devam etti:

"Bütün ilçelerin köylerini gezdik gördük ki, köy yolları gerçekten içler acısıydı. Vatandaşlarımız kendilerini yazın tozda, kışın çamurda bırakan bu bozuk yolları hiçbir şekilde hak etmiyordu. Bu yüzden 2013 haziran ayından bu yana Tarsus'tan başlayarak köy yolları için yoğun bir çalışma başlattık ve bugüne kadar 100 köyümüzün yolunu asfaltlayarak onları bu sıkıntıdan kurtardık. Tarsus'un dışında Erdemli ve Silifke'nin bazı köylerinde de çalışmalar yaptık. Amacımız sıkıntı yaşayan bütün köylerimizin sorunlarını en kısa zamanda çözmektir. Ekiplerimiz belli bir program dahilinde Aydıncık, Mut, Bozyazı ve Anamur'daki köylere geçecekler." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement