Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Vatandaşlara Sağlık Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Vatandaşlara Sağlık Hizmeti

Mersin Büyükşehir Belediyesi\'nden Vatandaşlara Sağlık Hizmeti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, genişlettiği araç filosu ve personel sayısı ile sağlık sorunu yaşayanların derdine derman oluyor.

06.11.2016 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, genişlettiği araç filosu ve personel sayısı ile sağlık sorunu yaşayanların derdine derman oluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın, Mersin'in her bölgesine hizmet götürme projeleri tüm hızıyla sürüyor.

321 kilometrelik sahil şeridine sahip olan ve 15 bin 853 kilometrekare yüzölçümü ile Türkiye'nin en büyük illeri arasında yer alan Mersin'de, Büyükşehir Belediyesi 13 ilçenin tamamına sağlık hizmeti götürerek hasta ve bakıma muhtaç vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

7 tanesi merkez ilçelerde, 7 tanesi de Anamur, Bozyazı, Tarsus, Silifke, Mut, Erdemli ve Gülnar'da olmak üzere 14 noktada konuşlu hasta nakil araçları, yatalak, yürüme güçlüğü çeken, ortopedik engeli olan ve kanser hastaları başta olmak üzere nakil sırasında tıbbi ekipmana ihtiyaç duyan vatandaşların yardımına yetişiyor.

Kent genelinde ücretsiz olarak nakil hizmeti veren hemşire ve teknik açıdan tam donanımlı araçlar, 200 kilometreye kadar il dışına da hiçbir ücret almadan hizmet veriyor. Nakil durumu 200 kilometrenin üzerinde olanlara ise sadece tek yönlü olmak üzere kilometre başına 55 kuruş ücretle hizmet verilirken, bu uygulama vatandaş tarafından da takdir topluyor.

Öte yandan hizmete soktuğu Gezici Diş Sağlığı Tarama Aracı ve Gezici Göz Sağlığı Tarama Aracı ile hizmeti hastane ve doktora gidemeyen vatandaşların ayağına götüren Büyükşehir Belediyesi, yüzde 87'si dağlık alana sahip Mersin'de ilçe ilçe, köy köy dolaşarak Mersinlilerin daha sağlıklı bir hayat sürebilmeleri için çalışıyor.

Büyükşehir Belediyesi, sağlıkta devrim niteliği taşıyan uygulamalarını, kent genelinde başarılı bir şekilde sürdürürken, okullarda verilen eğitim etkinlikleri ile de gelecek nesillere daha sağlıklı bir yaşam hazırlama gayretiyle fark oluşturuyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Vatandaşlara Sağlık Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement