Mersin Büyükşehir Hizmette Sınır Tanımıyor - Son Dakika
Güncel

Mersin Büyükşehir Hizmette Sınır Tanımıyor

Mersin Büyükşehir Hizmette Sınır Tanımıyor

Başkan Macit Özcan, Mersin'e yaptıkları modern projeleri Aydıncık'a da yapacak güçte olduklarını söyledi.

07.02.2014 09:13  Güncelleme: 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Aydıncık Belediye Başkan Adayı Ferat Cin, çevre ilçelerin CHP belediye başkan adayları, CHP il ve ilçe teşkilatının da katılım gösterdiği toplantıda konuşan Başkan Macit Özcan, Mersin'e yaptıkları modern projeleri Aydıncık'a da yapacak güçte olduklarını söyledi.

Aydıncık'ta altyapının yetersiz olduğunu söyleyen Başkan Macit Özcan, pis suların denize bırakıldığını, sudan alınan numunelerde ciddi sıkıntılar olduğunu, çevre ve insan sağlığını tehdit eden bu soruna acilen el atılıp kanalizasyon ve arıtma tesisi projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Altyapının tamamlanmaması nedeniyle yolların büyük bölümünün stabilize durumda olduğunu ve biran önce altyapı çalışmalarının tamamlanarak hem merkez, hem de bütün köy yollarının asfaltlanması gerektiğini belirten Başkan Macit Özcan, '30 Mart'ta yeniden göreve geldiğim takdirde ilk olarak alt ve üst yapı çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca, yağmur suyu altyapısının da yapılması gerekiyor. Mersin'de biz bu sorunu çözdük. Mersin artık yağmur sularına teslim olmuyor' dedi.

Bozyazı, Anamur, Aydıncık ve bu ilçelere bağlı beldelere hizmet edebilecek katı atık düzenli depolama alanı projesi için Tekmen Beldesi'nin seçildiğini, ancak işin projeden öteye gidemediğini sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, 'Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi' projesinin hayata geçirilerek çöp sorununun en kısa zamanda çözülmesi ve çöp toplama amaçlı araç-gereç eksikliğinin giderilmesi gerektiğini söyledi. Yapılan sorun tespit çalışmaları kapsamında, otopark alanlarının düzenlenerek Aydıncık'a bir otobüs terminalinin de yapılması gerektiğini belirten Başkan Macit Özcan, belediye hizmetlerinin yürütülmesi için yeni bir belediye binasına ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Konuşmasında esnaflara da müjde veren Başkan Macit Özcan, 'Toptancı Hali'ni genişletip, tarife ve kiralarda sizler için düzenlemeler yapılacaktır. İlçe girişinde planladığımız 20 dönüm arazide 'Sanayi Sitesi' kurarak ilçe içinde kalmış imalathaneler ve seracılar gibi esnafları bu bölgeye taşıyacağız' diye konuştu.

Aydıncık turizminin gelişmesine yönelik projeleri de anlatan Başkan Macit Özcan, 'Turizmin planlı gelişiminin sağlanması ve Aynalıgöl Mağarası başta olmak üzere, ilçenin tanıtımının yapılması gerekmektedir. Bu konuda gerekli adımları atacağız. Ayrıca yeni yapılan kent limanı yanında kurulan pazaryerini kaldırıp, daha modern görünümlü kapalı bir pazaryeri kuracağız' dedi.

Başkan Macit Özcan ayrıca, kentin her noktasında yapılacak park, çocuk bahçesi ve spor alanı düzenlemeleri ile 7'den 70'e herkese hitap edecek dinlenme ve eğlence mekânları oluşturacaklarını, kültürel ve sosyal etkinlikleri de Aydıncık halkının ayağına getireceklerini dile getirdi. Başkan Macit Özcan, 'Bütün bu yatırımların Aydıncık'a geldiğini düşünün. Böyle geri kalmış, köy görünümünde olan bir ilçede yaşamaya devam etmek istemiyorsanız burada görev size düşüyor. 30 Mart'ta bizi göreve getirin, Büyükşehir'in büyük projelerinden faydalanın. 15 yıllık Belediye Başkanı olarak hizmette tecrübeliyiz, hizmette sınır tanımayız. Aydıncık'a bomba projelerle geliyoruz' şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mersin Büyükşehir Hizmette Sınır Tanımıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement