Mersin Çerkesler Soykırım ve Sürgünü Andı - Son Dakika
Güncel

Mersin Çerkesler Soykırım ve Sürgünü Andı

Mersin Çerkesler Soykırım ve Sürgünü Andı

Çerkesler soykırım ve sürgünü andıMersin'de Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 'Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 152'nci yılı nedeniyle anma gösterisi düzenledi.

21.05.2016 23:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çerkesler soykırım ve sürgünü andı

Mersin'de Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 'Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 152'nci yılı nedeniyle anma gösterisi düzenledi.

Anma etkinliği merkez Yenişehir İlçesi Adnan Menderes Bulvarı Kültür Parkı içinde bulunan Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda gerçekleşti. Burada toplanan yaklaşık 500 Çerkes, aralarında Türk bayrağının da bulunduğu bayrakları açarak saygı duruşunda bulunup, mezarsız bırakılan ataları için saygı nöbeti tuttu.

Etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Şevket Şamil Koç, Rusya'nın Çerkes Soykırımını tanımasını istediklerini belirterek, 152 yıl önce yaşanan acıları unutmayan tüm Çerkesler ve dostları, etkileri hala devam eden soykırımı ve sürgününü hatırlatmak, haklı taleplerimizi dile getirmek için bugün yine bir araya geldik. 21 Mayıs, 101 yıl devam eden Rus-Kafkas Savaşlarının bittiği tarihtir. 21 Mayıs halkımızın dünyanın dört bir yanına dağıtılmasının, Kafkasya'nın Çerkessiz bırakılmasının, tarihin gördüğü en büyük sürgün ve soykırımının yıldönümüdür. 152 yıl geçmesine rağmen biz Çerkeslerin çektiği acılara her gün bir yenisi eklenmektedir. 152 yıl boyunca sürdürülen sistemli politikalar sonucu azınlık durumuna düşen Çerkesler, kendi topraklarında dahi eşsiz dillerini ve kültürlerini kaybetme tehdidi ile karşı karşıyadır dedi.

Konuşmaların ardından yitirdikleri ataları için dua eden Çerkesler, daha sonra ise direniş andını okudu. Denize çelenk ve karanfil bırakan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Çerkesler Soykırım ve Sürgünü Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement