Mersin Cezaevinde Tiyatro Gösterisi Düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Mersin Cezaevinde Tiyatro Gösterisi Düzenlendi

Mersin Cezaevinde Tiyatro Gösterisi Düzenlendi

Mersin Altan Erkekli Sahnesi Gençlik Sanat Merkezi, Doktorun Rüyası adlı oyunu Mersin Kapalı Cezaevinde sahneledi.

29.03.2014 11:19  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tiyatro gösterisine Kurum Müdürü Kemal Kargacıer, kurum personeli ile çok sayıda hükümlü ve tutuklu katıldı. Mersin'de hem gençlere tiyatro eğitimi veren hem de oyunlar sahneleyen Altan Erkekli Sahnesi oyuncuları, Turgut Özakman'ın yazdığı Riyadhan Kartal'ın sahneye taşıdığı "Doktorun Rüyası"adlı komedi türündeki oyunu, bu kez de Mersin Cezaevi'nde kalan mahkûmlara sahneledi.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Altan Erkekli Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat, tiyatro atölyesinde eğitim gören gençlerin dönem sonunda sahneye bir oyun çıkardıklarını ve bu oyunları mutlaka cezaevindeki tutuklu ve mahkûmlara izlettiklerini dile getirdi.

Bu gençlerin atölyede tiyatronun yanı sıra hayat dersi de aldıklarının altını çizen Tekkanat, "Sahnelediğimiz oyunu cezaevinde sahneleyerek, hem oradaki insanları mutlu ediyoruz hem de gençlere çok önemli bir hayat dersi veriyoruz. Özgürlüğün ne kadar önemli bir şey olduğunu, o ortamda bulunarak çok daha iyi anlıyorlar.

Bize bu olanağı sağlayan Mersin Cumhuriyet Savcılığına, Cezaevi Müdürü Kemal Kargacıer'e ve Cezaevi Yönetimine teşekkür ediyorum" dedi. Oyunun sonunda Cezaevi Yönetimi tarafından Altan Erkekli Sahnesi'ne teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Mersin Cezaevinde Tiyatro Gösterisi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement