Mersin Çocuk Üniversitesi'nden Yaza Veda Kampı - Son Dakika
Yerel

Mersin Çocuk Üniversitesi'nden Yaza Veda Kampı

Mersin Çocuk Üniversitesi\'nden Yaza Veda Kampı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesindeki Mersin Çocuk Üniversitesi etkinlikleri kapsamında, üniversite personelinin çocuklarına yönelik olarak “Yaza Veda Kampı” düzenlendi.

10.09.2014 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesindeki Mersin Çocuk Üniversitesi etkinlikleri kapsamında, üniversite personelinin çocuklarına yönelik olarak "Yaza Veda Kampı" düzenlendi. Çocuklar, Çiftlikköy Kampüsü'ndeki stadyumda kurulan çadırlarda bir gece geçirerek, çeşitli etkinliklere katıldılar.

MEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversite personelinin çocuklarının katıldığı etkinliğe, 8-12 yaş arasındaki 50 çocuk katıldı. Çocuklar, kampta ebeveynleri olmadan, Çocuk Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi üyeleri ve öğretim elemanlarının eşliğinde geceyi çadırlarda geçirdi. Kamp etkinliğinin fikir babası MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş ile Çocuk Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu da kamp süresince çocukları yalnız bırakmadı.

İki gün süren etkinliğin ilk gününde çocukların aileleriyle katıldıkları tanışma toplantısı düzenlendi. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Prof. Dr. Emekdaş, Mersin Çocuk Üniversitesi olarak bu etkinliklerin sürdürülmesini istediklerini, talep oldukça yine benzer etkinlikler yapacaklarını ifade etti. "Hayalimiz ilerde ailecek çadırlı etkinlikler yapmak" diyen Emekdaş, bu tür etkinliklerin çocuklarda ve çalışanlarda aidiyet duygusunu geliştireceğini ümit ettiklerini belirtti.

Prof. Dr. Çömelekoğlu da üniversite personelinin çocuklarına yönelik yaz başında da farklı etkinlikler yaptıklarını hatırlatarak, çadırlı kamp etkinliğinin hem yaza veda niteliğinde hem de çocukların unutamayacakları bir izcilik deneyimi olacağının altını çizdi. Doğa ortamında, doğanın bileşenleriyle birlikte yaşamak konusunda öğrencilerin yeni deneyimler edineceklerini vurgulayan Çömelekoğlu, bu etkinlikle çocukların hem eğleneceklerini hem öğreneceklerini kaydetti.

Kültür Merkezi'ndeki tanışma toplantısından sonra ailelerinden ayrılan çocuklar, kampüs alanı içerisinde Uzman Mehmet Acar ve diğer eğitmenler eşliğinde tematik fotoğraf çekimleri yaptı. Ardından stadyuma gelen çocuklar, rehberler öncülüğünde kamp çadırlarını kurdu. Evden getirdikleri kumanyalarla akşam yemeklerini yiyen çocuklar, geceyi alanında uzman öğretim elemanlarının hazırladığı renkli etkinliklerle geçirdi. Fen- Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kenan Söğüt eşliğinde teleskopla gökyüzünü gözlemleyen çocuklar, Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Öğr. Gör. Cezmi Koca ve İletişim Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Hakan Altun'un hazırladığı drama etkinliğine katıldı. Gecenin sonunda çocukların çektikleri fotoğrafların sunumu yapıldı. Geceyi 3'er kişilik çadırlarda geçiren öğrenciler, ertesi sabah kahvaltılarının yaptıktan sonra aileleriyle buluşarak kamptan ayrıldılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Çocuk Üniversitesi'nden Yaza Veda Kampı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement