Mersin'de 16 Bin 967 Suriyeli Öğrenci Eğitim Görüyor - Son Dakika
Yerel

Mersin'de 16 Bin 967 Suriyeli Öğrenci Eğitim Görüyor

Mersin\'de 16 Bin 967 Suriyeli Öğrenci Eğitim Görüyor

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin’e gelen Suriyelilerin, okul çağındaki çocuklarının eğitimi için ikinci dönem planlaması yapıldı.

20.01.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin'e gelen Suriyelilerin, okul çağındaki çocuklarının eğitimi için ikinci dönem planlaması yapıldı. Mersin'de 16 bin 967 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü bildirildi.

Mersin'deki Suriyeli öğrencilere yönelik yürütülen eğitim hizmetlerinin görüşülmesi amacıyla Geçici Eğitim Merkezi Koordinatörleri ve ilgili Temel Eğitim Şube Müdürleri ile toplantı düzenlendi. Toplantıya, Mersin İl Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış, Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenişehir ve Erdemli ilçeleri Temel Eğitim Şube Müdürleri ve bu ilçelerde oluşturulmuş olan 15 adet geçici eğitim merkezinin koordinatörleri katıldı. Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda, sona eren birinci dönemin değerlendirmesi yapılarak ikinci dönem için planlama yapıldı.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bağış, 23 Eylül 2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge gereği, Mersin'de yabancılara yönelik eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde İl Komisyonu oluşturulduğunu ve çalışmalara başlandığını anımsattı. Bağış, kendilerine müracaat eden bütün Suriyeli öğrencilerin işlemlerinin yapılarak İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları aracılığıyla ikamet ettikleri adrese uygun olarak kayıtlarının yapıldığını belirtti. Bakanlığa bağlı resmi okullarda 4 bin 377, geçici eğitim merkezlerinde ise 12 bin 590 olmak üzere toplam 16 bin 967 Suriyeli öğrenciye eğitim hizmeti verdiklerini dile getiren Bağış, resmi okullara ve geçici eğitim merkezlerine öğrenci kayıt ve yerleştirme işlemlerinin devam ettiğini söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de 16 Bin 967 Suriyeli Öğrenci Eğitim Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement