Mersin'de 19 Mayıs Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Mersin'de 19 Mayıs Coşkusu

Mersin\'de 19 Mayıs Coşkusu

Mersin’de 19 Mayıs coşkusu yaşandı.

19.05.2016 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 19 Mayıs coşkusu yaşandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Gençlik Yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösterilerle şölene dönüştü. Down sendromlu bir gencin gösterilere eşlik etmesi törene damga vururken, zihinsel engelli sporcuların halk oyunları, miniklerin jimnastik ve motor sporcularının akrobasi gösterileri büyüledi.

Mersin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, sabah saat 8.30'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı'nın Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Kutlamalar daha sonra Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden başlayan Gençlik Yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüşe, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu, engelli ve sporcu gençler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Stadyum önünden dev Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle hareket eden kortej, Silifke Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Bando eşliğinde yürüyen korteje, yol boyunca vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende öğrenciler tarafından şiirler okunurken, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisinin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Motosiklet Spor Kulübü'nün yarış lisanslı sporcuları tarafından akrobasi hareketleriyle süslenen gösterileri yer aldı. Motosiklet sporcularının gösterileri nefes keserken, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Törende, minik jimnastikçilerin ve Taekwondo sporcularının gösterileri de ilgiyle izlendi.

KUTLAMALARA DOWN SENDROMLU GENÇ DAMGA VURDU

Down sendromlu bir gencin gösteriler boyunca halk oyunları ekiplerine eşlik etmesi, protokol önünde oynaması ve protokolle birlikte oturması, Mersin'deki 19 Mayıs kutlamalarına damga vurdu. Ekiplerden ayrı olarak sürekli dans eden genç, sempatik tavırlarıyla hem protokol üyelerinin hem de vatandaşların ilgi odağı oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki zihinsel engelli özel sporcuların, Silifke yöresinden oyunlar sergilemesi de 19 Mayıs coşkusunu artırdı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Vali Çakacak ve diğer protokol üyelerinin, oryantiring branşında dereceye giren sporculara ödüllerini vermeleri ile sona erdi.

"ATATÜRK TÜRK GENÇLİĞİNE ÇOK GÜVENİYORDU"

Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Çakacak, Türk Milleti'ne vurulmak istenen esaret zincirine, Türk Milleti'nin tarihten silinmek istenmesine karşı Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak, milletini de arkasına alarak, dalga dalga bütün Anadolu'ya yayılan kurtuluş mücadelesini başlattığını söyledi. Çakacak, "Bu mücadelede, yokluklar içerisinde bu yüce milletin neleri başardığını bütün dünya bir defa daha gördü. Bu anlamlı gün, Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edildi. Çünkü Atatürk Türk gençliğine çok güveniyordu. Türk gençliği, çok çalışarak bu devleti, Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak. Mersinli hemşehrimizin, milletimizin ve Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum, nice bayramlara hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmayı diliyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de 19 Mayıs Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement