Mersin'de 34 Belediyeci Adliyeye Sevk Edildi, Başkan Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Mersin'de 34 Belediyeci Adliyeye Sevk Edildi, Başkan Aranıyor

Mersin\'de 34 Belediyeci Adliyeye Sevk Edildi, Başkan Aranıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen ihaleye fesat karıştırma operasyonunda gözaltına alınan 34 kişi sorgularının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

26.03.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen ihaleye fesat karıştırma operasyonunda gözaltına alınan 34 kişi sorgularının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Eski Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan'ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin ise arandığı operasyonu değerlendiren Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, "Bu operasyonda devlet bizden ne istediyse verdik, eğer istenirse vermeye devam ederiz" dedi.

Macit Özcan'ın başkanlık yaptığı 2009-2014 döneminde gerçekleştirilen asfalt ve altyapı ihalelerine fesat karıştığı, suç delillerinin saklandığı, rüşvet çarkının oluşturulduğu ve zimmet suçu işlendiği iddiasıyla 4 yıl önce soruşturma başlatan polis, Özcan ve ekibini adım adım takip etti. Mahkeme kararıyla teknik takibinin de yapıldığı çalışmalar kapsamında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bilirkişi 5 yıllık dönemde yapılan tüm ihaleleri tek tek tek inceledi.

47 GÖZALTI

Bilirkişinin incelemesini tamamlamasının ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 24 Mart sabahı Macit Özcan ve 'A takımı' olarak bilinen üst düzey bürokrat ve müteahhitlerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda Macit Özcan'ın oğlu İlker Özcan, kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan'ın da aralarında bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı. Eski başkan Özcan ise bilinen tüm adreslerinde bulunamadı.

13 KİŞİ SERBEST

Emniyette sorgulanan şüphelilerde eski Başkan Vekili Erol Ertan, eski İmar Komisyonu Başkanı CHP'li Meclis üyesi Nuri Özdemir'in de aralarında olduğu 13 kişi, ifadeleri açındıktan sonra Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

ALKIŞLARLA DESTEK VERDİLER

Sorguları tamamlanan 34 zanlı ise bugün Mersin Adliyesi'ne sevk edildi. Polisin yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye çıkarılan zanlılar arasında Macit Özcan'ın sanatçı oğlu İlker Özcan, kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan, Fen İşleri Eski Daire Başkanı Abbas Sayılır, Fen İşleri Müdürü Kemal Etiler, aranan müteahhitlerden Erol Avgören'in oğlu Tolga Avgören ile şirket çalışanları da bulunuyor.

Şüphelilerin adliyeye getirilişi sırasında polisin oluşturduğu güvenlik kordonunun gerisinde bekleyen yakınları alkışlarla destek verdi. 'Bu olaylar siyasi' diye bağıran bazı kişiler, zanlıların suçsuz olduğunu ifade etti. Bir kişi ise "Faşist yönetime karşıyız. Size sesleniyorum basın. Burhanettin şu an Atlıhan Oteli'nde. Neden orada değilsiniz? Bütün hırsızlar dışarıdayken bu haksızlık neden bize" diyerek operasyona tepki gösterdi.

MACİT ÖZCAN ARANIYOR

Hakkında yakalama kararı bulunan ve teslim olması beklenen eski başkan Macit Özcan ise hala teslim olamadı. Eski başkanın yurt dışına çıkıp çıkmadığı araştırılırken, gelişmeleri avukatları aracılığıyla takip ettiği ifade edildi. Macit Özcan, Mersinli müteahhitlerden Erol Avgören ile Adanalı müteahhitlerden Cengiz Akray'ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin arandığı bildirildi.

'SUÇ İŞLEYENLER CEZASINI ÇEKMELİ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, operasyonla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Eğer bu olayda suç işleyenler varsa bunlar mutlaka cezasını çekmeli. Yönetici olan bir insanın bilerek hata yapmaması, bilmeden yapmamak için de kılı kırk yarması gerekir. Bu operasyonda Devlet bizden ne istediyse verdik, eğer istenirse vermeye devam ederiz. Suç ve suçlu varsa bu mutlaka ortaya çıkmalı." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de 34 Belediyeci Adliyeye Sevk Edildi, Başkan Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • vatan evladı: nuri özdemir bırakılmış. . . !!! adalettttttttt. . . ??? 0 0 Yanıtla
  • kerem ay: macit yıllarca mersini soydu ve bunu görenlerde hep göz yumdu bu türkiyede çalan çalana. . . 0 0 Yanıtla

Advertisement