Mersin'de 'Alevi Katliamı' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de 'Alevi Katliamı' Eylemi

Mersin\'de \'Alevi Katliamı\' Eylemi

Mersin'de 'Alevi Katliamı' eylemiMERSİN Arap Alevi Gençlik Meclisleri'nin çağrısı ile toplanan eylemciler, Suriye'de Alevi köylerine yönelik yapılan saldırılar ve ölümleri protesto etti.

25.05.2016 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 'Alevi Katliamı' eylemi

MERSİN Arap Alevi Gençlik Meclisleri'nin çağrısı ile toplanan eylemciler, Suriye'de Alevi köylerine yönelik yapılan saldırılar ve ölümleri protesto etti.

Bir alışveriş merkezinin önünde biraraya gelen yaklaşık 100 eylemci, 'Katliamlara sassiz kalmak insanlık suçudur' ve 'Suriye'de Alevi soykırımına hayır' yazılı pankart açarak Türkçe ve Arapça sloganlar attı. Saldırılarda hayatını kaybeden Alevi vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan eylemciler, bir süre slogan atarak tepkilerini dile getirdi. 'Söz, yetki, karar halk meclislerine, 'Suriye'de Alevi soykırımı var' ve 'Katliamlara sessiz kalma' yazılı dövizler taşıyan eylemciler, Alevilere yönelik yapılan saldırılara dikkat çekti.

Grup adına açıklama yapan Ali Gür, Geçtigimiz hafta, Türkiye'nin de desteklediği cihatçı çetelerin Alevi El-Zara köyüne yaptığı saldırılarda yüzlerce canımızın hayatını kaybetmesinden kısa bir süre sonra, yine Suriye'nin Lazkiye iline bağlı Ceble kenti ile Tartus kentinden toplam 7 bombalı saldırı düzenledi. Patlamalarda 200'den fazla sivil hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı dedi.

Alevilerin sistematik olarak saldırıya uğradığını kaydeden Gür, Coğrafyamızda yaşayan Arap Alevileri, Hristiyanları, Ezidileri, Kürtleri, Suryanileri katleden bu çeteleri ülkemizde Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç ve Ankara saldırılarından çok iyi tanıyoruz. Saldırıları gerçekleştiren örgütlere olaylardan çok önce destek olduğunu açıklamış hükümetin ve güdümündeki havuz medyasının Alevilere yönelik sistematik savaşını görüyoruz diye konuştu. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan eylemciler, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de 'Alevi Katliamı' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • SON KOZ: bir sürü asker polis ve şehitler var onlara hiçbir acımadan gün geçiriyonuz osmalıyı arkadan vuran arapları öldüğüne üzülyonuz arap her zaman haindir ve hainliklerin bedelini 100 yıl sonra ödüyorlar 0 0 Yanıtla

Advertisement