Mersin'de Belediye Salonlarında Kürtçe Müziğin Yasaklandığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Belediye Salonlarında Kürtçe Müziğin Yasaklandığı İddiası

Mersin\'de Belediye Salonlarında Kürtçe Müziğin Yasaklandığı İddiası

Akdeniz Belediye Başkanı Türk: "Şunu herkes bilsin ülkemiz bunu aştı.

23.06.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin'de belediyeye ait salonlarda Kürtçe müziğin yasaklandığı iddiasıyla ilgili "Şunu herkes bilsin ülkemiz bunu aştı. Kimsenin böyle bir şeyi savunma lüksü yok" dedi.

Türk, belediye konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bu tür konuları aştığını belirterek herkesin kendi ana dili ve kimliğiyle övündüğünü söyledi.

Tüm dillere, kimliklere saygılı olduklarını, gelişmiş ülkelerde kimsenin kimliğinin, inancının sorgulanmadığını anlatan Türk, "Şunu herkes bilsin ülkemiz bunu aştı. Kimsenin böyle bir şeyi savunma lüksü yok" dedi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı eleştirerek yerel yöneticilerin daha duyarlı olması gerektiğini aktardı.

Mutlu, şunları kaydetti:

"Mersin gibi kozmopolit yapıya sahip bir kentte yöneticilik yapan idarecilere düşen görev, çözüm sürecini germek değil, tersine bu sürece ve sürecin kazanımlarına sahip çıkmak olmalıdır. Siyasiler gibi yerel yöneticileri de savaşçı değil barışçı, baskıcı değil özgürlükçü, çatışmacı değil uzlaşmacı, eşitlikçi ve birleştirici bir dili konuşmaya ve bu dile sahip çıkmaya davet ediyoruz. Savaş, çatışma, ölüm, zulüm, katliam, işkence, yasak ve baskılardan halklar ve ülke çok çekti. Bu ve benzeri tutum ve davranışlara şiddetle karşı çıkıyor ve bir kez daha kınıyoruz. Farklı dil, din, inanç, mezhep ve etnik kökenden insanın yüzyıllardır barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığı Mersin'n dengeleriyle oynamak, sizin sandığınızdan çok daha büyük kayıp ve zararlara yol açar. Mersin bir barış ve huzur kentidir. Bu nedenle derhal Büyükşehir Belediyesi'ne ait tesislerde, her dilden şarkı ve müzik serbest bırakılsın."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise daha önce yaptığı açıklamada belediyeye ait salonlarda Kürtçe müziğin yasaklandığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu bildirmişti. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Belediye Salonlarında Kürtçe Müziğin Yasaklandığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement