Mersin'de Belediyenin Reklam ve Tanıtım Gideri Tartışması - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Belediyenin Reklam ve Tanıtım Gideri Tartışması

Mersin\'de Belediyenin Reklam ve Tanıtım Gideri Tartışması

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin son 8 ayda sadece baskı ve tanıtım giderleri için ihalesiz olarak 1.5 milyon lira dolayında harcama yapması kentte tartışma konusu oldu.

05.04.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin son 8 ayda sadece baskı ve tanıtım giderleri için ihalesiz olarak 1.5 milyon lira dolayında harcama yapması kentte tartışma konusu oldu. Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş harcamaları 'İsraf' olarak değerlendirirken, MHP'li Başkan Burhanettin Kocamaz, 8 ayda yapılan harcamaların çok daha fazlasının geçmiş yönetimin 3 aylık döneminde yapılan kadar olduğunu söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 17 Nisan-22 Aralık 2014 tarihleri arasında sadece afiş, billboard ve raketler için harcadığı para 966 bin 285 TL olduğu belirtildi. Daha önce ihaleye çıkılan ancak iptal edilen ihaleye girip kazanamayan bir firmaya doğrudan alım yöntemiyle yaptırılan Belediye Gazetesi, tasarım, basım ve dağıtım işi için aynı zaman diliminde 153 bin 990 TL ödeme yapıldığı öne sürüldü. Bu kalemdeki toplam harcamanın da 307 bin 390 TL'ye ulaştığı belirtildi.

"KÖR KURUŞUN HESABI YAPILMALI"

Merkezi Mersin'de bulunan Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, belediyenin yaptığı harcamaları 'İsraf' olarak değerlendirdi. Başkan Kocamaz'ın CHP'li Macit Özcan döneminde basılan ancak,. dağıtılmayıp depolarda bekletilen tanıtım kitapçıklarını basına göstermesini hatırlatan Göktaş, şunları söyledi:

"Tüysüz yetimin hakkı, yapılan harcamalarda daha fazla dikkat gerekir. Devlet görevlileri üstlerinde Hilat taşırlar. Bu nedenle kör kuruşun hesabını yapmak durumundadırlar. Başkan koltuğuna oturur oturmaz, bundan önceki dönemde yapılan kırtasiye harcamalarını dile getirip 'Depolarda 100 binlerce kitapçıklar çürütülmüş' diyerek görüntüleri basına dağıtıp kınama yapan başkanın, bu tür harcamaları yaparken daha dikkatli olması gerekirdi."

"GEREKSİZ HARCAMA"

Göktaş, bu tür afiş ve reklam harcamalarının israf olduğunu ve görüntü kirliliği yarattığını, ayrıca bazı reklamların çok komik olduğunu öne sürerek şöyle konuştu:

"Başkan Kocamaz'ın, bu billboardların birinde üstleri çıplak yağlı güreşçilerin arasında takım elbisesiyle poz vermesini unutmadık. Ayrıca, Tarsus'un park, Anamur fuar açılışı ile ilgili Mersin'de bütün billboardlarda yer almasına da bir anlam veremedik.  Siyasetçiler bunu kullanıyorsa parasını da kamu kasasından değil, cebinden harcamalıdır. Bu tür girişimler toplumu tüketici toplumu haline getirmektedir."

"AŞIRI HACAMADAN KAÇINDIK"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz iddialara ilişkin yanıt verdi.  Kocamaz, hizmet yolunda harcadıkları paranın her kuruşunu hesap ederek, hakkaniyet anlayışı ile harcandığı belirterek kendini savundu. Göreve gelir gelmez tasarruf önlemlerinin devreye sokulduğu, birçok kalemde yapılan aşırı harcamalarda kısıtlamalara gidildiğini vurgulayan Kocamaz, şöyle dedi:

"Baskı cilt giderleri ve Temsil Tören Tanıtım Fuar Giderleri kaleminde bizden önceki yönetim zamanında 2013 yılı içinde yapılan harcama toplamı 9 milyon 253 bin 862,50 TL'dir. Yine önceki yönetim döneminde 2014 yılının ilk 3 ayında yapılan harcama ise baskı ve cilt giderleri kaleminde 917 bin 266 TL, Temsil Tören Tanıtma Giderleri kaleminden 1 milyon 603 bin 951 TL olmak üzere toplam harcama 2 milyon 521 bin 217 TL'dir. Yani belediyemiz tarafından 8 ayda yapıldığı iddia edilen harcamaların çok daha fazlası 3 aylık dönemde yapılmıştır. 30 Mart 2014 dönemi öncesinde yalnızca merkezde bulunan 4 ilçeye 3 ayda yapılan harcama, 30 Mart sonrası hizmet verilen 13 ilçe için 8 ayda yapılan harcamanın ne kadar fazlası olduğu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ayrıca bu 2014 yılında Mersinimizin tanıtımı için İstanbul Feshane'de düzenlenen Mersin Tanıtım Günleri Etkinlikleri'ne maddi destek vermemize rağmen, geçen dönemde yapılan harcamalardan çok daha az kaynak kullandık." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Belediyenin Reklam ve Tanıtım Gideri Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • abdülvahap: önceki yönetini bırak başkan her kotyun kendi bacağından asılır. geçmişte bu böyledi felan bu milletin bunlara karnı tok. park bahçe ile bu işler olmuyor. afişlerde sizn resminiz sürekli ön planda bunuda göz ardı etmemek gerekir. 2 0 Yanıtla
  • yetim hakkı yiyen iflah olmaz: yetim hakkı yiyen iflah olmaz 1 0 Yanıtla
  • VAY BE GİDEN ÇALMIŞ GELENDE İZİNDEN GİTMİŞ......: mersinli 0 0 Yanıtla

Advertisement