Mersin'de Büro Memur-Sen'den "Havacılık Tazminatı" Talebi - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Büro Memur-Sen'den "Havacılık Tazminatı" Talebi

Meteoroloji çalışanlarının "havacılık tazminatı"ndan yararlanmasını talep eden Büro Memur-Sen üyeleri, basın açıklaması yaptı.

23.03.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteoroloji çalışanlarının "havacılık tazminatı"ndan yararlanmasını talep eden Büro Memur-Sen üyeleri, basın açıklaması yaptı.

Mersin Meteoroloji İl Müdürlüğü'nün önünde bir araya gelen meteoroloji çalışanları adına konuşan Büro Memur-Sen Şube Başkanı Ahmet Kızıl, uçakların güvenlik bir şekilde iniş ve kalkışının sağlanmasında meteoroloji çalışanlarının düzenlediği raporların önemli olduğunu söyledi.

Kızıl, havacılık tazminatının, Devlet Hava Meydanları İşletmesi çalışanlarına ödenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarına ödenmediğine vurgu yaparak, "Bu tazminatın meteoroloji personeline ödenmesi maalesef engellenmektedir. İki kurum arasındaki bu farklı uygulama haksızlıktır, adaletsizliktir" dedi.

Uygulamanın, meteoroloji çalışanlarının moral ve motivasyonlarına zarar verdiğini iddia eden Kızıl, şöyle devam etti:

"Genel bütçeye ek bir yük getirmeyen, meteoroloji çalışanlarının alın terinin karşılığı olan havacılık tazminatının ödenmesini istiyoruz. Bugün tüm meteoroloji ve havalimanlarında uçakların kalkışı için gerekli olan hava tahmin raporlarını hazırlamayarak, bazı havaalanlarında rötar, bazılarında ise uçak kaldırmama eylemi yapıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Büro Memur-Sen'den 'Havacılık Tazminatı' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement