Mersin'de Çok Sayıda Ölü Balık Bulunması - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Çok Sayıda Ölü Balık Bulunması

Mersin\'de Çok Sayıda Ölü Balık Bulunması

Adana'da, Seyhan Nehri'nin Mersin'in Tarsus ilçesinden denize döküldüğü noktada çok sayıda ölü balık bulunması üzerine soruşturma başlatıldı.

20.09.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, Seyhan Nehri'nin Mersin'in Tarsus ilçesinden denize döküldüğü noktada çok sayıda ölü balık bulunması üzerine soruşturma başlatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, balık ölümlerinin, nehrin geçtiği Adana'daki herhangi fabrika ya da tesisin atıklarından kaynaklanması ihtimaline karşı valilikçe başlatılan soruşturma doğrultusunda, İl Sağlık ile Çevre ve Şehircilik İl müdürlüklerinden ekipler görevlendirildi.

Bu kapsamda incelemelerde bulunan ekiplerin, nehirden aldıkları su numunelerini, analiz çalışmaları yapılmak üzere ilgili laboratuvara göndereceği öğrenildi.

Balık ölümlerinin bir tesisin atıklarından kaynaklandığının tespiti durumunda, ilgili iş yerinin sahibine cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Seyhan Nehri'nin Mersin'in Tarsus ilçesinden denize döküldüğü noktada dün çok sayıda ölü balık bulunmuş, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık ile İl Halk Sağlığı müdürlüklerinden ekipler, su ve balıklardan numune alarak biyolojik ve kimyasal analiz çalışmalarına başlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'de Çok Sayıda Ölü Balık Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement