Mersin'de 'Çöplük İstemiyoruz' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de 'Çöplük İstemiyoruz' Eylemi

Mersin\'de \'Çöplük İstemiyoruz\' Eylemi

Mersin'in Bozyazı İlçesi'nde kurulması planlanan Katı Atık Tesisleri'ne, bölge sakinleri 'Çöplük istemiyoruz' diyerek tepki gösterdi.

21.07.2015 03:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı İlçesi'nde kurulması planlanan Katı Atık Tesisleri'ne, bölge sakinleri 'Çöplük istemiyoruz' diyerek tepki gösterdi.

İlçeye bağlı Gözce Mahallesi'nde kurulması planlanan Katı Atık Fabrikası'na karşı çıkan Gözce Mahallesi'nde yaşayanlar ve yazlıkçılardan oluşan yaklaşık 500 kişi,

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık belediyelerinin kurduğu Akdeniz Katı Atık Birliği'nin çöp depolama alanı olarak seçilen Gözce Mahallesi Dereboyu Mevkiinde yaklaşık 500 kişi toplandı. CHP Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çamak'ın da destek verdiği grup, 'Bozyazı'nın çöpyazı olmasını istemiyoruz', 'Gözce'ye çöp fabrikası istemiyoruz' pankartları açtı.

Vatandaşlar, fabrikanın 11 site ve yaklaşık 1000 hanenin bulunduğu mahallede tarım alanlarının içerisinde ve kaynak suyuna çok yakın olduğunu söyledi.

ÇÖPLÜK DEĞİL, TURİZM CENNETİ YAPALIM

Mahallede kurulacak olan katı atık tesisinin denize 2 kilometre ve yerleşim yerine de 800 metre mesafede olduğunu belirten mahalle muhtarı Adil Eznebik, "Burası kaynak suyunun üzerinde. Yer altı kaynak sularına karışma riski yüksek. İçme suyuna çok yakın. u tesisin yapılmasına karşı değiliz. Ancak uygun yere yapılmasını istiyoruz. Dışarıdan gelen insanlar var. Biz burasının bu şekilde çöplük değil, turizme açılmasını istiyoruz" dedi.

CHP'DEN EYLEMCİLERE DESTEK

CHP'li Fikri Sağlar da, "Halka rağmen kimse bir dayatma yapamaz. Bunun takipçisi olacağız ve sorumlulardan hesap soracağız. Halkımızın istemediği hiçbir şeyi yaptıramazlar. Buraya yapılacak bir katı atık tesisi, binlerce ağacın kesilmesine, tarım alanlarının ve kaynak sularının kirlenmesine ve ekolojik dengenin bozulmasına neden olacaktır. Kısacası doğa zarar görecektir. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Bölgeye çadır kuran vatandaşlar, eylemlerini karardan dönülünceye kadar sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de 'Çöplük İstemiyoruz' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement