Mersin'de Darbeyi Fırça Darbeleriyle Anlattılar - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Darbeyi Fırça Darbeleriyle Anlattılar

Mersin\'de Darbeyi Fırça Darbeleriyle Anlattılar

Mersin'de darbeyi fırça darbeleriyle anlattılarMersin'de eğitim veren Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri, '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma resim sergisi açtı.

27.10.2016 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de darbeyi fırça darbeleriyle anlattılar

Mersin'de eğitim veren Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri, '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma resim sergisi açtı. Sergide darbe girişimi gecesinden kalan ve hafızalara kazınan görüntülerden yapılan resimler sergilendi. Daha önce kente heykeli de dikilen Ömer Halisdemir'in üniformalı fotoğrafı, sergi salonunun en dikkat çeken noktasına asıldı.

Sergide yer alan eserlerdeki fikir ve yorumlamaların öğretmen ve öğrencilere ait olduğunu belirten Okul Müdürü Adnan Aydın, darbe girişimi ve karşı duruşu anlatan çok güzel eserlerin ortaya çıktığını söyledi. Aydın, 15 Temmuz'da ülkemiz bir felaket yaşadı ve bu felakete topyekun karşı durmayı bildik. Bu süreçte bir çok vatandaşımız, insanımız şehit oldu. Bizde şehitlerimizin anısına ne yapabiliriz diye düşündük. Öğretmen arkadaşlar resim sergisi önerdi. Öğretmen ve öğrenci arkadaşların hazırladığı sergiyi açtık. Yağlı boya, baskı ve karakalem tekniklerinde çalışmalar üretildi. Çok güzel fikirler ortaya çıktı dedi. 1 ay açık kalacak ve yaklaşık 50 eserin yer aldığı sergiye, kentte eğitim veren diğer okulların öğrencilerinin de gezip görmesi için davet gönderilecek.

Mersin'de Nevit Kotallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri 15 Temmuz 'da darbeyi fırça darbesiyle anlattılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Darbeyi Fırça Darbeleriyle Anlattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement