Mersin'de ekimde deniz keyfi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de ekimde deniz keyfi

Mersin\'de ekimde deniz keyfi

MERSİN'de sıcak hava nedeniyle bazı vatandaşlar, serin yaylalarda kalmayı sürdürürken bazıları da sahillere akın ederek denizin ve tatilin keyfini çıkartıyor.

11.10.2020 13:04  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'de sıcak hava nedeniyle bazı vatandaşlar, serin yaylalarda kalmayı sürdürürken bazıları da sahillere akın ederek denizin ve tatilin keyfini çıkartıyor.

Erdemli ilçesinde UNESCO Geçici Miras Listesi'nde bulunan tarihi ve turistik Kızkalesi Mahallesi, yazın son günlerinin tadını çıkarmak isteyenlerin akınına uğramayı sürdürüyor. Kızkalesi'ne gelenler soluğu sahilde alarak, 32 derece sıcaklıkta kumsalda bronzlaşıp, Akdeniz'in mavi sularında kulaç atmanın tadını çıkarıyor. Yılın 300 günü güneş gören kentte Kızkalesi, çevresinde tarihi mekanlar ve ören yerlerinin de olması nedeniyle ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Yardımcı Mehmet Şirin Öztop, ekim ayında olunmasına rağmen deniz suyu sıcaklığını halen ideal bir sıcaklıkta olduğunu belirterek, Şu anda ekim ayındayız. Hem hava güzel hem okullar tatil. Bazı vatandaşlar yaylalarda kaldırmayı sürdürüyor. Kentte kalan aileler de sahile geliyor. Deniz sıcaklığı da ideal bir sıcaklıkta bulunuyor. Çevre illerden de aileler buraya gelerek güzel denizin tadını çıkartıyor. Müthiş bir denizimiz var. Mersin, 321 kilometrelik kıyı şeridi ile Türkiye'nin en önde gelen turizm merkezlerinden biridir. Haliyle birçok alternatif tatil ihtiyacını da bünyesinde bulunduruyor. Pandemi nedeniyle sıkıntılar olmasına rağmen Kızkalesi'ni iç piyasa desteklediği için verimli geçti dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de ekimde deniz keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement