Mersin'de Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Gaziler Günü Kutlandı

Mersin\'de Gaziler Günü Kutlandı

Mersin’de 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

19.09.2014 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 19 Eylül 'Gaziler Günü' kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Kocaeli'ne atanan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'deki son resmi törenine katılarak gazileri yalnız bırakmadı.

Mersin'de Gaziler Günü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda saat 9.00'da başladı. Törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, İsa Gök ve Vahap Seçer ile MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, gaziler, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Törende Vali Güzeloğlu, Tuğamiral Demirhan, Başkan Kocamaz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Cındız tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak, Türk bayrağı göndere çekildi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Kemal Cındız, törende yaptığı konuşmada, bugün 19 Eylül 1921 yılında TBMM'nin çıkardığı özel bir kanunla büyük Atatürk'e ve silah arkadaşlarına 'gazilik' unvanının verildiği günü anmak için toplandıklarını söyledi. Cındız, "Gazi, bir savaş meydanının yaşayan siperlerin mevzilerin sessiz çığlığı, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de Dumlupınar'da, Erzurum'da, Adana'da, Mersin'de, Anadolu'nun herhangi bir yerinde sessiz ama kahramanca hayata veda eden evlatlarıdır. Gazi Çanakkale'dir, gazi Sakarya'dır, gazi Kore'dir, gazi Kıbrıs'tır, gazi Mustafa Kemal'dir. Şehit ise vatan toprağıdır, istiklal uğrunda, namus yolunda can veren Mehmet'tir, bütün bir millete hürriyet zevkini tattıran, gözünü kırpmadan kemiğini etten ayıran, silahını inançla kullanandır. Şehit topraktır, toprak ise vatandır" dedi.

Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitleri saygı ve şükranla andıklarını belirten Cındız, Gaziler Günü'nü kutladı. Cındız, konuşmasının sonunda Kocaeli'ne atanan Vali Güzeloğlu'na da yeni görevinde başarılar diledi.

"SAHİP OLDUĞUMUZ TÜM DEĞERLERİMİZİ ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ"

Gaziler Günü kutlaması, bir öğrenci ve bir askerin şiir okumasıyla sona erdi. Törenin ardından Gaziler Günü dolayısıyla gazetecilere açıklama yapan Vali Güzeloğlu ise "19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlarken başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkemizin cumhuriyetten bu yana birlik ve beraberliği uğruna hayatını feda eden tüm şehitlerini ve bugün onlarla birlikte olmaktan, onların gününü kutlamaktan büyük onur duyduğumuz kahraman gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Sahip olduğumuz tüm değerleri, başta cumhuriyetimiz ve özgürlüğümüz olmak üzere şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bu ülkenin birlik ve beraberliği uğruna cumhuriyetten bu yana her cephede, her koşulda savaşmış, bugün bizlere en büyük emanet, onur ve sorumluluk olarak kalmış gazilerimizin bu gününü kutlamanın büyük bir heyecanını duyuyorum. Şehitler nurlanan kahramanlardır. Gaziler de nurlanan şehitlerin yanında aynı safta savaşan, onurlanan yaşayan kahramanlardır. Onlarla millet olarak bir kez daha gurur ve onur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Gaziler Günü'nün kendisi için özel bir anlamı da olduğunu belirten Güzeloğlu, "Bu, Mersin Valisi olarak 4,5 yıllık görev süremin sonunda son katıldığım resmi bir tören oldu. Kahraman gazilerimizle bu duygusallığın içindeyim. Ama şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, onların bizdeki değeri ve yeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek, karşılaştırılamayacak kadar büyüktür. Biz devlet ve millet olarak onlara karşı tüm sorumluluklarımızın gereğini sonuna kadar yerine getirerek ancak belki biraz vicdan borcumuzu ödemiş oluruz. Kahraman gazilerimizi bu mutlu, onurlu günlerinde bir kez daha milletçe saygıyla selamlıyor, kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor ve 4,5 yıllık görev sürem içerisinde büyük bir sevgi ve vefa örneği gösteren tüm değerli Mersinlilere de bir kez daha arzı veda ediyor, saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • BÜLENT KAYHAN: SON YILLARDA DEVLETİN ÇEŞİTLİ KADEMELERİNDE GÖREV YAPANLAR TARAFINDAN, BİLİNÇLİ OLARAK VEYA GAZİLİĞİN NE ANLAMA GELDİĞİNDEN BİR HABER OLMASINDAN YA DA AÇILIM SÜRECİ DENEN VE KENDİLERİNİN DE NE OLDUĞUNU BİLMEDİKLERİ BİR SÜRECİN ZARAR GÖRMEMESİ VEYA KESİNTİYE UĞRAMAMASI DÜŞÜNCESİYLE BU GAZİLERİMİZİ GÖRMEZDEN GELME, YOK SAYMA, İTİBARSIZLAŞTIRMA GAYRETLERİ OLDUĞUNU GÖRMEKTEYİZ. AMA HİÇ KİMSE UNUTMASIN Kİ! BU KAHRAMAN GAZİLER SAYESİNDE O MAKAM VE GÖREVLERİNİ YAPMAKTALAR, O GAZİLER SAYESİNDE ŞANLI BAYRAĞIMIZ DALGALANMAYA DEVAM EDİYOR. O GAZİLER SAYESİNDE BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZ DEVAM EDİYOR. BU VESİLE İLE TÜM GAZİLERİMİZE MİNNET VE ŞÜKRANLARIMI SUNUYOR, GAZİLER GÜNLERİNİ YÜREKTEN KUTLUYORUM. 0 0 Yanıtla

Advertisement