Mersin'de İsrail Protestosu - Son Dakika
Güncel

Mersin'de İsrail Protestosu

Mersin\'de İsrail Protestosu

Mersin'de Cuma Namazı sonrası düzenlenen eylemde İsrail protesto edilirken, Gazze'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

18.07.2014 15:35  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de Cuma Namazı sonrası düzenlenen eylemde İsrail protesto edilirken, Gazze'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İHH ve Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde, Cuma Namazı sonrası Ulu Camii bahçesinde toplanan kalabalık, önce Gazze'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, ardından ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail'i protesto etti. Namaz sonrası bir açıklama yapan İHH yöneticisi Sezai İncesu, İsrail'in yine bir Ramazan ayında Müslümanları acımasızca katlettiğini söyledi. İsrail'in saldırılarının başlamasıyla birlikte hiçbir coğrafi yakınlığı olmayan ülkelerin bu saldırıyı desteklediğini ileri süren İncesu, bunların normal şeyler olduğunu, ancak anormal olanın başta Gazze'nin kapılarını kapatan Mısır ile diğer İslam devletlerinin sessizliği olduğunu belirtti. Sonuna kadar Gazze'deki Müslümanların yanında olduklarını dile getiren İncesu, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin de sonlandırılmasını istedi. İncesu, ayrıca herkesi İsrail ürünlerini almayarak boykot etme çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından tekbir getiren kalabalık İsrail bayrağı yaktı. Ardından aralarında kadınların da olduğu grup, Hastane Caddesi üzerinden Kuru Çeşme'ye kadar sloganlarla yürüyerek İsrail saldırılarını protesto etti, Gazze'ye destek çağrısında bulundu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de İsrail Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement