Mersin'de Kırgız Heyete Sürdürülebilir Kalkınma Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Kırgız Heyete Sürdürülebilir Kalkınma Eğitimi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) yürüttü "Orta Asya ve Kafkaslar'da Dağlık Havzaların Sürdürülebilir Yönetimi İçin Kapasite Geliştirme Projesi" kapsamında Kırgızistanlı 10 kişiye eğitim verildi.

28.09.2014 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) yürüttü "Orta Asya ve Kafkaslar'da Dağlık Havzaların Sürdürülebilir Yönetimi İçin Kapasite Geliştirme Projesi" kapsamında Kırgızistanlı 10 kişiye eğitim verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, AA muhabirine, Türkiye ve FAO'nun 600 bin dolar mali destek verdiği projenin Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan'da uygulandığını belirtti.

Türkiye'nin, Kırgızistan'da 700 hektarda uygulama yapacağını, 4 hektarda da damla sulama sistemi kuracağını ifade eden Gözükara, şöyle konuştu:

"Projede çalışacak 10 kişiyi, çalışmaları yerinde göstermek ve bilgi vermek için Mersin'e davet ettik. Tarım, orman ve hayvancılık alanında kırsal kalkınmada uygulanacak tüm eğitimler verildi. Uygulamanın içerisinde en önemli konuyu tarımsal sulama alıyor. Bu ülkede damla sulama sistemi yok. 4 hektarlık alanda da damla sulama sistemi kuracağız. Kardeş Kırgız heyetine, Erdemli ilçesinde Sıraç Havzası'nda bunun uygulamasını ve çalışma sistemini gösterdik." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Kırgız Heyete Sürdürülebilir Kalkınma Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement