Mersin'de Kocamaz Dönemi Başladı - Son Dakika
Politika

Mersin'de Kocamaz Dönemi Başladı

Mersin\'de Kocamaz Dönemi Başladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Burhanettin Kocamaz, bugün binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak görevi devraldı.

03.04.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Burhanettin Kocamaz, bugün binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak görevi devraldı. Kocamaz'ın ilk mesajı, birlik, beraberlik ve Mersin ortak paydasında birleşme çağrısı oldu.

Mersin'de 15 yıllık Macit Özcan'lı CHP iktidarının ardından 30 Mart'ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen MHP'li Kocamaz, binlerce kişiyle yürüyüş düzenleyerek Mersinlileri selamladı. Kocamaz, eşi Hatice Kocamaz, MHP Mersin Milletvekilleri Mehmet Şandır ve Ali Öz, İl Başkanı Sebahattin Kılıç ve seçimde ipi göğüsleyen ilçe belediye başkanları ile birlikte önce Kuvay-i Milliye Caddesi üzerindeki MHP il binasına geldi. Daha sonra kendisini bekleyen binlerce kişinin arasına katılan Kocamaz, buradan İstiklal ve Sakarya Caddelerini takiben Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü. İzdiham nedeniyle zaman zaman zor anlar da yaşayan Kocamaz, yol boyunca yürümekte zorlandı. Davul-zurna eşliğinde Türk bayrakları ve MHP bayraklarıyla yol boyunca sloganlar atan, alkışlar ve ıslıklarla destek veren partililerin arasında kalan Kocamaz, eşiyle birlikte Mersinlilere el salladı. Cumhuriyet Alanı'nı dolduran ve sevgi gösterilerinde bulunan kalabalığın arasından güçlükle hazırlanan platforma çıkan Kocamaz, konfetilerle karşılandı. Daha sonra Atatürk Anıtı'na giderek çelenk koyan Kocamaz'ın yeniden platforma dönmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

"MERSİN ORTAK PAYDASINDA BİRLEŞMEK ZORUNDAYIZ"

MHP İl Başkanı Kılıç, Milletvekilleri Şandır ve Öz'ün ardından kürsüye alkışlar ve ıslıklarla Kocamaz çıktı. Konuşmasına, "Bizim için Mersin'de yaşayan, ekmeğini Mersin'de kazanan, suyunu içen, havasını teneffüs eden herkes Mersinlidir" diyerek başlayan Kocamaz, çok uzun, mücadeleli, yorucu ve çetin bir yolculuğun ardından artık son noktada olduklarını söyledi. Halkın, verdiği kararla kendilerini ve Mersin'i sahiplendiklerini belirten Kocamaz, "Bize bu dakikadan itibaren halkın verdiği bu karara layık olmak düşer. Şu andan itibaren sorumluluğumuz daha da artmış, vaatlerimizi gerçekleştirmek, Mersin'imizde sevgi, saygı, barış, huzur ve kardeşliğimizi yeniden tesis edebilmek için önemli bir fırsat yakalanmıştır. Mersin'de barış ve hoşgörüyü kalıcı hale getirmek, sevgi tohumları ekerek, hak, hukuk, adalet çerçevesinde hizmetler üreterek, herkesi ülkemizin ve Mersin'imizin asli unsurları ve eşit vatandaşları kabul ederek mümkün olabilir. Kim ne söylerse söylesin birbirimizi sevmek, birbirimizi sahiplenmek ve Mersin ortak paydasında birleşmek zorundayız" dedi.

Mersin'de herkesin birbirine saygı göstermesi ve kentin güzelliklerini de dertlerini de paylaşmak zorunda olduğunun altını çizen Kocamaz, "Çünkü aynı toprağın çocuklarıyız. Farklı siyasi düşüncelerde, farklı inançta, farklı dünya görüşünde olsak da farklı hayat tarzlarını benimsemiş ve yaşıyor olsak da gün birleşme, kaynaşma ve dayanışma günüdür. Gün hep birlikte Mersin'i sahiplenme ve bir uçtan bir uca ayağa kaldırma, problemlerini birlikte çözme günüdür. Hep birlikte hareket etmek, iktidarıyla, muhalefetiyle bu kente sahip çıkmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

KOCAMAZ, GÖREVİ ERTAN'DAN DEVRALDI

Konuşmaların ardından kalabalıkla birlikte Cumhuriyet Alanı'nın yan tarafındaki Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Kocamaz, belediye kapısında kurban kesilerek karşılandı. Macit Özcan devir teslim törenine katılmazken, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini Kocamaz'a makam katında Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan devretti. Ertan'ın, yeni görevinde başarılar dilediği Kocamaz, burada yaptığı konuşmada ise Mersinlilerden destek istedi. Kocamaz, "Çok uzun bir mücadelenin sonucunda pazar günü yapılan seçimler neticesinde vatandaş bu görevi bize devretti. Biz de vatandaşlarımızın güvenine layık olabilmek için gece-gündüz demeden çalışacağız ve vatandaşlarımızı mahcup etmeyeceğiz. Geçmişten bu yana Mersin'e hizmeti geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tüm Mersinlilerin duasına, desteğine ihtiyacımız var. Çünkü gidecek başka yerimiz yok. Mersin'i Mersinlilerle beraber yöneteceğiz, büyüteceğiz. İnşallah başaracağız. Allah hepimizin yardımcımız olsun" şeklinde konuştu.

Kocamaz, yapılan duanın ardından da balkona çıkarak, aşağıda bekleyen vatandaşları selamladı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mersin'de Kocamaz Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement