Mersin'de Lys Tedbirleri Alındı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Lys Tedbirleri Alındı

Mersin Valiliği, 18-19 ile 25-26 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Lisan Yerleştirme Sınavları (LYS) için gerekli tedbirleri aldı.

17.06.2016 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valiliği, 18-19 ile 25-26 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Lisan Yerleştirme Sınavları (LYS) için gerekli tedbirleri aldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, LYS, Mersin merkez ilçeler ile Tarsus, Silifke ve Anamur ilçelerinde 18-19 ile 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak. LYS'nin sakin ve güvenli bir ortamda yapılması için söz konusu tarihlerde sınav yapılacak okul çevrelerinde her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle araçların siren ve klakson kullanması, konvoylar oluşturması, dışarı yayın yapılması, seyyar satıcıların yaklaştırılması, pazar yeri kurulması ve inşaat çalışması yaptırılması ve öğrencilerin motivasyonunu bozacak şekilde her türlü gürültü yapılması yasaklandı. Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla yeterli sayıda resmi ve özel halk otobüsü görevlendirilmesi, sınav merkezlerine gidecek güzergahların levhalarla belirlenmesi, sınav yapılacak okul çevresinde pazar yeri kurulması ve inşaat çalışması yaptırılması yasaklarının uygulanması hususunda belediyelerce gerekli tedbirler önceden planlanacak ve uygulanacak. Kolluk birimleri tarafından sınavın yapılacağı tüm okullar ile okul çevrelerinde emniyet tertip ve tedbirleri ile trafik düzeni ve güvenliği önceden planlanarak aksatılmadan uygulanacak, sınav evrakının sevk güzergahlarında ve muhafaza edileceği binalarda gerekli emniyet, trafik ve koruma tedbirleri alınacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Lys Tedbirleri Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement